题目内容

【题目】 During my childhood, I was looking forward to growing up. When I began to learn math, I couldn't tell “6” from “9”. The two numbers looked the same to me. This was the beginning of my struggles(挣扎)in school. The teachers in the kindergarten(幼儿园) let students work out some math problems. But at that time, I still couldn't understand which one was “9” and which one was “6”. The teacher said, “You are a stupid kid.” My tears poured down like heavy rain on a summer night.

My parents were top students when they were young. So they had a high expectation for me. They said, “If you don't do well in school, you'll get a spanking(打屁股)

As time went by, I became a middle school student. Math was still a big problem. I was afraid to get bad grades and I often argued with my parents. I was very worried and tired out and I no longer wanted to grow up.

However, one day I realized that my painful times wouldn't stay with me for my whole life. My pain may be there for a moment, but it will leave after I learn how to deal with it. And all of these painful experiences well reward me, as long as I don't give up. What I need to do is making progress by trying and working as hard as I can.

1What was difficult for the writer?

A.Math.B.English.C.Painting.D.Life.

2How did the writer feel after hearing his kindergarten teacher's words?

A.Stupid.B.Funny.C.Sad.D.Relaxed.

3Why didn't the writer want to grow up when he was in middle school?

A.Because he often got a spanking.

B.Because he got bad grades at his subjects.

C.Because he often argued with his parents.

D.Because he was worried about grades and tired of arguments.

4Which of the following is TRUE?

A.The writer could tell “6” from“9”in his childhood.

B.The parents did not think it was important about the grades.

C.The middle school teacher helped the writer get out of the pain.

D.The writer understood painful times could not always be there.

【答案】

1A

2C

3D

4D

【解析】

【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候渴望长大,但是当数学成为作者上学期间学习的难题之后,作者抗拒长大,为此和父母争吵不休,然而一天作者意识到其实这种痛苦只是一时的,面对这些困难只要不断努力,不放弃,最终这些痛苦将回馈于自己。

2.推理判断题。题干意为:在作者听到幼儿园老师的话之后,作者是什么感受?根据第一段最后一句“My tears poured down like heavy rain on a summer night.”可知,作者哭是觉得难过,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 For his eleventh birthdayLin was given a gift that would shape his lifeOn that day his father took him to the Children’s Activity Centre and said he could choose any course that interested himThere was just one requirementLin would have to promise to study it for at least one year

To that point Lin had had many hobbiesbut none kept his interest for more than a week or twoHis mom once gave him a bag of stamps to encourage stamp collectingThat hobby lasted a weekThen his father got him some paints hoping that Lin’s artistic side would shine throughThose pants were now under his bedstill unopenedThis time Lin’s parents would let him decide

Lin’s eyes moved down the notice board that listed all the courses on offerHe stopped at“Photography”He liked the idea of taking beautiful pictures but the notice said that each student needed their own cameraAlthough Lin’s family weren’t poorthey weren’t rich eitherand a camera cost a lot of moneyHe continued looking

The next course to catch his eye was“Language Art”He didn’t even know what that meantHis father explained that it taught people how to make public speechesLina shy boycould think of nothing worse

Then he saw it“Cooking”sounded like something he’d like to doIt was inexpensive and convenientit could be done alone and it was also creative

Based on Lin’s hobby historyhis dad had doubtsbut he agreedMuch to his parents’ surpriseLin kept his promiseHe studied cooking at the Centre every Saturday and practiced at homemaking delicious meals for his familyEveryone looked forward to birthdayswhen they could eat his cakesLin got great satisfaction from the pleasure his food brought to others

The months turned to years but his hobby never changed again

Now Lin is an adult and runs a successful restaurantWhen customer say they enjoy his mealhe still gets the same pleasure he did as a childand remembers the special gift he received all those years ago

1Why didn’t Lin choose to study photography

A.It was too expensiveB.He had no interest in it

C.He was not very creativeD.It was not offered that term

2Which of the following best describes Lin’s interest in cooking

A.It only lasted for a short timeB.It seemed to match his character

C.It was forced on him by his parentsD.It developed slowly over many months

3Why did the father have doubts about Lin’s choice of cooking

A.Lin wasn’t good at cookingB.Cooking wasn’t very convenient

C.He didn’t think Lin would continueD.Cooking wasn't a good hobby for a boy

【题目】 Right now you probably spend most of your time in school. Do you wonder what you are going to do after high school? Will you continue to go to school? Will you learn a trade? Perhaps it is time to think about your choices and to prepare for them. Some day work will be a big part of your life.

What kind of job would be right for you? Think about your interests and your skills. You may like to listen to music, dance, play basketball, or work with computers. You may know how to drive a car or how to get along with people. Knowing both your interests and skills will help make a better plan for your career(职业)

To get an idea of what work you would like to do, make a list of your interests and a list of your skills. Think about what you have done to be successful in your interests. After that, brainstorm a list of career choices that might match your interests and skills. You can later keep your lists with the projects and documents(文件) that can help you achieve the career you want. They can help you know more clearly about your achievements in school and in the world of work.

Roberta Zhan, an art designer, finds her work satisfying because it allows her to use her interests and skills. She enjoyed imagining something in her mind's eye while she was in school. She took art, design, and computer lessons, and also learned about taking photos on her own.

Here is what she says about the meaning of work: “If you have a job you like, work means much more than just making money. It means using your talents, making a contribution,_and getting a real sense of satisfaction from doing a job.”

1The passage is most probably written to ________

A.studentsB.teachersC.parentsD.designers

2At the beginning, the writer introduces the topic of the passage by ________

A.listing factsB.giving examplesC.asking questionsD.drawing pictures

3Roberta Zhan was probably interested in ________ most when she was at school.

A.singing songsB.creating picturesC.playing basketballD.giving speeches

4The underlined word “contribution”in the passage means“________” in Chinese.

A.帮助B.贡献C.进程D.产品

5The passage is mainly about ________

A.the real meaning of workB.the importance of interests and skills

C.the journey of Roberta's lifeD.the way of preparing for the future career

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网