题目内容
【题目】Dear Diary,
I am an eleven-year-old boy. I am in Class 3, Grade 7.I like math very much. I went to the bookshop to buy a math book this afternoon. It was raining on my way to the bookshop. So I stopped. I ran to my school. My classmates were there, too. I was very happy. I saw my watch. It was a quarter past three. I wanted to play games. I played ping-pong with my classmates in school’s ping-pong room. At half past four, the rain stopped. I went to the bookshop.
Zhang Xin
【1】Zhang Xin wanted to buy____________book.
A. a Chinese B. a math C. an English D. a story
【2】What was the weather like?
A. It was sunny. B. It was windy. C. It was snowy. D. It was rainy.
【3】Zhang Xin went to__________because it rained.
A. the post office B. his school C. his home D. the shop
【4】It was___________when Zhang Xin got to the school.
A. a quarter to three B. a quarter past three
C. half past three D. twenty past three
【5】Zhang Xin played___________with his classmates.
A. chess B. football C. basketball D. ping-pong
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】本文介绍了张鑫写的一篇日记。介绍他去书店买书的路上,天上下起了雨,他去学校。在学校他和同学打了一会乒乓球,等到雨停了,他又去了书店。
【1】B
细节理解题。根据I went to the bookshop to buy a math book this afternoon.可知张鑫想买一本数学书,故选B。
【2】D
细节理解题。根据It was raining on my way to the bookshop.可知天正下着雨,故选D。
【3】B
细节理解题。根据So I stopped. I ran to my school.可知因为下雨,张鑫去了学校。故选B。
【4】B
细节理解题。根据I saw my watch. It was a quarter past three.可知张鑫到学校时,是3点15分,故选B。
【5】D
细节理解题。根据I played ping-pong with my classmates in school’s ping-pong room.可知张鑫在学校和同学打乒乓球,故选D。