题目内容

【题目】 Paul is a 12- year - old boy from Australia. He has short blond hair, blue eyes and a big nose. He comes to China to study with his parents. He likes to be friends with others. He can speak Chinese well. And everyone in his class likes him, so he is always the center of attention (关注). His best friend is Lucy. Lucy is from Canada. She says Paul is handsome and nice. Jessica is a beautiful girl. She is thirteen years old and she is from the USA. She is tall with big blue eyes. For her, basketball is really interesting. She dreams of being a basketball player of national team(国家队). But her parents want her to be an actress because she has good looks.

Scott is a Chinese boy. He is 13 years old. He has short black hair and black eyes. He is short. He lives with his grandparents in a village because his parents are working in Beijing. He can only see his parents once(一次)a year. He doesn’t like that. He misses his parents very much. To see his parents often, he spends much time studying and he wants to walk out of his village. He is a great boy!

1Where does Paul’s best friend come from?

A.Australia.B.America.C.Canada.D.China.

2Paul and Scott have ________ .

A.brown hairB.blue eyesC.short hairD.big eyes

3What is Jessica interested in?

A.Acting.B.Playing basketball.C.Dancing.D.Making friends.

4We can see that _______ and ________ are of the same age.

A.Paul; JessicaB.Jessica; ScottC.Paul; ScottD.Paul, Jessica; Scott

5Which of the following is NOT true?

A.Lucy thinks Paul is handsome.B.These four students are from different countries.

C.Scott wants to see his parents.D.Jessica’s parents want her to be a basketball player.

【答案】

1C

2C

3B

4B

5D

【解析】

文章大意:文章主要介绍了PaulLucyJessicaScott四个孩子的情况,包括他们的年龄、国籍等基本信息。

1细节理解题。根据文章第一段第四行“His best friend is Lucy. Lucy is from Canada”“他最好的朋友是LucyLucy来自于加拿大”,故选C

2细节理解题。根据文章第一段第一行“He has short blond hair, blue eyes”“他有一头金色的短发,蓝眼睛”和第二段第一行“He has short black hair and black eyes”“他有一头黑色的短发和黑眼睛”可知,PaulScott都是短发,故选C

3细节理解题。根据文章第一段第六行“For her, basketball is really interesting”“对于她来说,篮球真的是很有趣”可知,Jessica对篮球感兴趣,故选B

4细节理解题。根据文章第一段第四、五行“Jessica is a beautiful girl. She is thirteen years old”“Jessica是一个漂亮的女孩,她13岁了”和第二段第一行“Scott is a Chinese boy. He is 13 years old”“Scott是一个中国男孩,他13岁了”可知,JessicaScott年龄相同,故选B

5细节理解题。根据文章第一段第四行“She says Paul is handsome”“她说Paul是英俊的”可知,A说法是正确的;根据第一段第一行“Paul is a 12- year - old boy from Australia”“保罗是一个来自澳大利亚的12岁男孩”和第一段第四行“Lucy is from Canada”“露西来自加拿大”和第一段第五行“Jessica is a beautiful girl. She is thirteen years old and she is from the USA”“Jessica是一个漂亮的女孩,她13岁,她来自美国”和第二段第一行“Scott is a Chinese boy”“Scott是一个中国男孩”可知,B说法是正确的;根据文章倒数第二、三行“He misses ……his village”“他非常想念他的父母。为了经常见到他的父母,他花了很多时间学习,他想走出他的村庄”可知,C说法是正确的;根据文章第一段最后一行 But her parents want her to be an actress”“但是她的父母想要她成为一名演员”可知,D说法是错误的,故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网