题目内容

【题目】B

Mary is an English girl. She’s six years old(岁). Her mother takes her to school in the morning and brings her home in the afternoon. She likes her nice school. She likes her teachers, too.

One day, she says(说) to her mother, "Mom, we have a new girl in our class today. Her name is Kim. She’s six years old, too. She’s very nice, but she isn’t English. She is German(德国人)".

"Does she speak(说) English?"

"No, but she laughs(笑) in English," Mary says happily(高兴地).

【1】 Mary is ___________ years old.

A. seven B. six C. eight D. five

【2】__________ takes Mary to school every day.

A. Her father B. Her sister C. Her mother D. Her brother

【3】Mary __________ her nice school.

A. likes B. doesn’t like C. can’t go to D. go to

【答案】

【1】B

【2】C

【3】A

【解析】

文章大意:该文中介绍了六岁的英国女孩玛丽。她妈妈每天早上带她去学校,下午带她回家。她喜欢她的漂亮的学校。她也喜欢她的老师。

【1】 细节理解题。根据Mary is an English girl. She’s six years old可知玛丽是六岁,故选B。

【2】 细节理解题。根据Her mother takes her to school in the morning and brings her home in the afternoon.可知是麻利的妈妈每天带她去学校,故选C。

【3】 细节理解题。根据She likes her nice school可知玛丽喜欢她的漂亮的学校。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A

During his life Dr. James Naismith worked as a doctor, taught P.E and wrote several books. While he never thought it very important, Dr. Naismith is today best known for one thing. He was the inventor of basketball.

Dr. James Naismith was born in Canada in 1861 and his first job was at a special sports school in the USA.

One day the school principal(校长)told James he was having a problem with the students. Because of heavy snow, the students could not go outside. He told James that they needed a sport the boys could play indoors and gave the teacher two weeks to think of something.

It was on the very last day that James came up with his idea. The birth of basketball is said to be on December 21, 1891, when two teams from the school played the first game. It was quite different from the basketball games of today. It had 9 players on each team and footballs were used instead of basketballs. Soon after, the game changed to 5 players on each side, using special basketballs through nets.

Although Dr. Naismith did not live to see basketball become the worldwide game it is today, in 1936, just three years before his death, basketball became an Olympic sport at the games in Berlin.

根据材料内容选择最佳答案。

【】 Which of the following things did Dr. James Naismith NOT do?

A. Teach P.E in school. B. Write some books.

C. Work at hospital. D. Take part in the Olympic Games.

【】 In which span>season did Dr. Naismith invent basketball?

A. Summer. B. Winter. C. Spring. D. Autumn.

【】Why is December 21 thought to be the birthday of basketball?

A. Dr. Naismith came up with his idea for basketball on December 21.

B. Dr. Naismith was born on December 21.

C. Dr. Naismith was asked by his boss to invent a new game on December 21.

D. The first game of basketball was played on December 21.

【】At the time of Dr. Naismiths death, which of the following was true?

A. Basketball was already a worldwide game.

B. Basketball was played with 9 players on each side.

C. Basketball was an Olympic sport.

D. Basketball was still played using footballs.

【】What would be the best title for this story?

A. Basketball B. How Basketball Has Changed

C. Father of Basketball D. Happy Birthday, Basketball

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网