题目内容

【题目】A

In modern world, most people have at least one time-telling tool with them, such as mobile phones, MP5 players and mini computers. Since these small machines are so common, will people stop wearing the 500yearold watches? Maybe the answer is yes. According to a survey, most teenagers say its unnecessary to wear a watch. They usually use their mobile phones to tell the time.

However, watchmakers say that watches will get popular again when people reach their 20s and 30s. By then, they want to spend money on a creative(有创意的) timetelling tool because they think its not enough if a watch can just keep good time, so watchmakers are trying their best to create new kinds of watches. Recently, a new kind of watches has been invented. It can use different color lights to tell the time. This kind of watches makes people talk more about modern watches again.

Also people want their timetelling tools to be beautiful, fashionable and practical(实用的), so watches are designed(设计) to meet the need of almost any personality(个性). Now more and more watches can be used as compasses(指南针), calendars and even USB drives...

All in all, a watch has become more important than the time it tells.

根据材料内容选择最佳答案。

【1】According to the survey, ________ use mobile phones to tell the time instead of watches.

A. most teenagers B. the old people

C. watchmakers D. most people

【2】Watches will get ________ again when people reach their 20s and 30s.

A. expensive B small C. popular D. cheap

【3】 In this passage, watches can be used as different kinds of things except ________.

A. compasses B. calendars C. USB drives D. wallets

【4】 Recently, a new kind of watches uses ________ to tell the time according to the passage.

A. different color lights B. sound C. pictures D. music

【5】Whats the main idea of the passage?

A. Most people want to spend money on mobile phones.

B. A watch has become more important than the time it tells.

C. Many watchmakers are worried about their products.

D. Fewer and fewer people use watches to tell the time.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【4】A

【5】B

【解析】

【文章大意】这篇短文给我们讲述的是手表的发展。虽然现在的青少年们不喜欢用手表,但是手表这一个悠久历史的发明物并不会退出人们的生活舞台。很多二、三十岁的人们仍然喜欢用手表,而且现在的手表不管是从外形,还是从功能上,都发生了很大的变化,它已经不只是一个报时的东西了。

【1】细节理解题。由第一段最后两句According to a survey, most teenagers say it’s unnecessary to wear a watch. They usually use their mobile phones to tell the time.可知选A。

【2】细节理解题。由第二段中的However, watchmakers say that watches will get popular again when people reach their 20s and 30s.可知选C。

【3】细节理解题。由第三段中的Now more and more watches can be used as compasses(指南针), calendars and even USB drives...可知选D。

【4】细节理解题。由第二段中的It can use different color lights to tell the time.可知选A。

【5】主旨大意题。由最后一段中的All in all, a watch has become more important than the time it tells.可知选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网