题目内容
【题目】(2014齐齐哈尔)
任务型阅读
Choose the best topic from A to F according to the meaning of each paragraph.
【1】Maybe you are moving on to a high school,and maybe there will be plenty of new faces.Or perhaps,you’re starting at a totally new school system,where you don’t know anybody at all.
【2】Whatever your situation is,you’re going from being one of the oldest kids at school to one of the youngest.You might be taking classes or doing activities with persons who seem a million times bigger!Remember,these“big kids”were once new ones just like you,and most of them will be friendly and willing to help.If you find yourself in a situation where older students are using their size to beat you,tell a teacher in the school.
【3】Because of the variety(变化)of courses and activities in high school,people are different from each other.Sometimes,people form groups according to what they have in common.
【4】Although it’s natural to spend time with people who share your interests,try to keep yourself open to everyone.You might discover new people who love the same music you do,or have similar taste in movies.
【5】A new school and new student body is a good way to learn about people,places,and cultures from all over the world.
A.Don’t be afraid of the students who are big in size. B.Try to get along with other people widely. C.Big kids are all friendly. | D.People who have the same interest like to get together. E.A high school is strange to you. F.A good chance to learn the world. |
【答案】
【1】E
【2】A
【3】D
【4】B
【5】F
【解析】
【1】
由文段中的maybe there will be plenty of new faces以及you’re starting at a totally new school system可知是新开学会面对很多新事物,因此E项符合。
【2】根据文段中的You might be taking classes or doing activities with persons who seem a million times bigger!Remember,these“big kids”were once new ones just like you,and most of them will be friendly and willing to help.可知主要讲述的是不要害怕长得高高大大的同学,因此A项符合。
【3】根据文段的最后一句Sometimes,people form groups according to what they have in common.可知本段主要讲兴趣相投的人比较容易在一起,因此D项符合。
【4】
根据文段中的关键语句try to keep yourself open to everyone可知讲的是不仅要在自己的圈子里活动,还要多认识新的朋友,因此B项符合。
【5】
根据文段中的a good way to learn 以及all over the world可知F项符合。
【题目】配对阅读:从右栏选出与左栏人物信息相匹配的选项,有两项是多余的。
31. Jim thinks it’s relaxing to play the guitar. But he doesn’t know how to play it well. Can you help him? 32. John’s son likes playing the drums very much. Now he wants to buy one for his son’s birthday. 33. Jill wants to join the chess game next week. Now she wants someone to practice playing chess with her. 34. Cindy is an art teacher in a middle school. Now she wants to join a club and helps others with drawing. 35. Peter does well in writing. He wants to make friends with people like him. | A. Are you good with kids? Our school needs someone to help take care of (照顾) the students. E-mail us at CHILDREN@163.com. B. Bob loves playing chess. Do you want to play it with him? Please call him at 345-8769. C. Our store sells great guitars, violins, pianos and drums. Do you want to buy one? Please come here! D. Are you an English teacher? We need an English teacher to help our students with writing. Please call 342-6548. E. Mary loves writing. Do you want to make friends with her? Please call her at 470-8721 on the weekend! F. Mr. Smith is a good guitar teacher. He is good at teaching others how to play the guitar. Do you need his help? Call 346-8723. G. Are you an art teacher? Our club needs help to teach our students to draw. Come here, please! |
【1】__________
【2】_________
【3】__________
【4】___________
【5】_____________