题目内容
【题目】阅读下面短文,根据短文内容选择最佳答案。
“Today will be very cold,” says the weatherman on TV. “ You need to wear very warm clothes.”
James wears very warm clothes. He wears a sweater, a jacket, a scarf and gloves (围巾和手套). Then, he goes outside. It is snowing.
“Wow, the weatherman is right! It is very cold outside,” says James. He gets into his car. He will go to work. There are a lot of cars in the street. They are going slowly.
“Why are the cars going so slowly today?” he thinks. At last he knows why. The cars are going slowly because there is a car accident (事故)!
James drives slowly to the scene ( 现场) of the accident. He looks out of his car.
The driver of the accident car is Mr Brown. his friend.
“Is everybody OK here?” he asks Mr Brown.
“Yes. This is a small car accident, and everyone is OK,” says Mr Brown.
“What did you hit (撞)?” asks James.
“A snowman!” says Mr Brown.
【1】James might not wear__________.
A. a sweaterB. a hatC. glovesD. a scarf
【2】James drives his car to __________.
A. workB. playC. eat outD. go shopping
【3】Why is James driving slowly?
A. Because he is lost.B. Because there is a car accident.
C. Because he is not good at drivingD. Because his car has some problems
【4】Mr Brown is James’ __________.
A. teacherB. brotherC. fatherD. friend
【5】What can we know from the passage?
A. It is snowy but not very cold.B. Mr Brown is making a snowman.
C. There are not many cars in the street.D. James knows about the weather from TV.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【5】D
【解析】
这篇短文主语讲述了James听天气预报说会很冷,也会下雪,所有他穿了很多衣服,开车去上班的途中发现交通停滞,原来出了交通事故,到了现场才知道是他的朋友出了事故,他撞到了一个雪人。
【1】细节理解。根据文中He wears a sweater, a jacket, a scarf and gloves (围巾和手套).可知,文中没有提到帽子,选项B不对,故选B。
【2】细节理解。根据文中He gets into his car. He will go to work.可知,他将开车去上班。故选A。
【3】细节理解。根据文中At last he knows why. The cars are going slowly because there is a car accident (事故)!可知,因为有一个汽车事故。故选B。
【4】细节理解。根据文中The driver of the accident car is Mr Brown. his friend.可知,Mr Brown是他的朋友。故选D。
【5】推理判断。根据文中“Today will be very cold,” says the weatherman on TV. “可知,他是从电视中了解到天气情况的。选项D是正确的。故选D。
【题目】书面表达
假设你的美国朋友Andy在微信中给你留言,询问你通常如何度过周末。请你根据下面表格中的周末活动安排给他留言。要求:70词左右(开头已给出,不计入总词数)。
上午 | 7:30 | 起床 |
8:00 | 吃早餐 | |
9:00 | 写作业 | |
11:00 | 和朋友们游泳 | |
下午 | 2:00 | 和弟弟玩电脑游戏 |
4:00 | 打扫房间 | |
晚上 | 10:00 | 上床睡觉 |
Hello, Andy. ____________________________________________________________
__________________________________