题目内容
【题目】【2016浙江绍兴】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
A new camera made by a company named Netatmo has facial recognition software (识别系统) that can tell parents at work that their children have returned from school, or that a package has been taken to their home. It can also tell them if a stranger has entered their home.
Janina Mattausch is a product marketing manager for Netatmo.
"The common security (安全) cameras at present are not that smart. So, they can tell you if something is moving but they don't necessarily know if it's a human being or, ah, if it's your kids --they don't know the difference, so they will warn you all the time. "
When family members enter a home, the new camera "recognizes" (识别 ) them and sends information to the owner's smartphone. The owner can choose to see the video then or latcr. But if an unknown person enters a home, the camera will send the owner a warning that will cause an alarm to sound on the owner's smartphone.
That is what happened recently to a smart home camera owncr named Darrmen. He lives in Paris.
"On a Friday I was at work,atending a big monthly meeting when my phone warned. At first I told myself 'Oh, it must be a mistake, maybe I have to set the systcm again. ' -but the notice on my phone was telling me that there was a movement in my flat and also a face that the software did not recognize. "
He watched the video and was very surprised by what he saw.
"I saw/span> a person I did not know with his shoes on. I was watching it live on vidco. So I felt totaly unbelievable, frozen. I asked a workmate to take me back home as fast as possible and I callcd the police on the way. "
With the help of the video, the police found the intruder (闯入者) later that day.
【1】The new camera made by Netatmo can ______ .
A. warn the strangers
B. recognize the comers
C. stop the visitors
D. welcome the children
【2】The fourth paragraph mainly tells us ______ .
A. where the new camera is placed
B. what the new camera looks like
C. when the new camera is used
D. how the new camera works
【3】We can learn from the passage that Damien ______ .
A. found the warning was a mistake
B. was too busy to notice the warning
C. felt shocked to see a stranger in his flat
D. caught the intruder by himself that day
【4】 The writer proves(证明) the new camera works well by ______ .
A. giving an example B. making a survey
C. doing an experiment D. having a speech
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了新的摄像头有识别进入者是否是家人的功能。作者通过Damien使用新摄像头发现陌生人进入他的家的示例证明了这一点。
【1】B细节理解题。根据When family members enter a home, the new camera "recognizes" (识别 ) them and sends information to the owner's smartphone.可知新的摄像系统能识别进入者是否是家人,故选B。
【2】D归纳理解题。根据第四段主要介绍了新的摄像头在家人进入和陌生人进入后对主人的提醒不同,可知主要介绍了摄像头是怎么工作的,故选D。
【3】C细节理解题。根据"I saw a person I did not know with his shoes on. I was watching it live on vidco. So I felt totaly unbelievable, frozen.可知Damien感到非常的震惊,故选C。
【4】A归纳理解题。根据短文可知作者给出了Damien通过新摄像头发现陌生人的示例展示新摄像头的工作效能好,故选A。