题目内容

【题目】根据短文内容完成下列各题

It was a quiet night. The weather was very cold. A group of monkeys were in a tree. One of the monkeys said, “I wish we could find some fire. It will help us to keep w________.”

Suddenly they noticed a number of fireflies (萤火虫). One of the monkeys thought it was

f_______. He caught a firefly, put it under some wood and started blowing at it. 其他一些猴子也加入了它。

A bird saw what the monkeys were doing. The bird laughed and said, “Hey, silly monkeys, that is a firefly, not real fire.” She continued. “I think all of you should find a cave (洞穴) and stay in it.”

The monkeys did not listen to the bird but continued to blow at the poor firefly. After some time the monkeys became very tired. Then they realized what the bird had said was right. They set free the firefly and moved to a nearby cave.

1根据首字母提示,在①②处填写恰当的单词,使句子完整

_______________________________

2将文中画线句子③翻译成英语。

_________________________________________________

3将文中画线句子④翻译成汉语。

___________________________________________________

4根据短文内容回答问题

Why did the monkeys want to make a fire?

____________________________________________________

5根据短文内容回答问题

What did the bird advise the monkeys to do?

______________________________________________

【答案】

1warmfire

2Some other monkeys also joined him.

3然后它们意识到那只鸟说的是对的。

4Because the weather was very cold

5It advised them to find a cave and stay in it.

【解析】这是一则童话故事。在一个寒冷的安静的夜晚,一群猴子想生火取暖,它们看到一群萤火虫。其中一只猴子以为是火,就抓到一只萤火虫,把它放在一些木头下面去生火。一只鸟对猴子说:“那是萤火虫,不是真正的火。”并建议它们应该找个山洞呆在里面。猴子们不听鸟劝说,继续向可怜的萤火虫吹气。过了一会儿,猴子们很累了。然后他们意识到鸟儿说的话是对的,就放飞了萤火虫,搬到了附近的一个山洞里。

1根据前面的句子“I wish we could find some fire. 我希望我们能找到一堆火,生火的目的是取暖,keep warm取暖,故答案为warm。“One of the monkeys thought it was ②f_______.”其中一只年轻的猴子以为那是火。前文曾提到some fire,结合首字母提示可知,答案为fire。

2Some other monkeys also joined him. join sb.加入到某人的行列,时态为一般过去时。

3然后它们意识到那只鸟说的是对的。Realized意识到,what the bird had said那只鸟所说的话。

4根据文中句子“The weather was very cold.”可知,猴子生火取暖的原因是天气很寒冷,Why开头的特殊疑问句需要由because来回答,故答案为Because the weather was very cold.

5根据文中句子“I think all of you should find a cave (洞穴) and stay in it.”可知,那只鸟建议猴子应该找个山洞呆在里面。故答案为It advised them to find a cave and stay in it.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A Bite of China is a program with the rich culture and history about Chinese food. Besides introducing many kinds of delicious food across the country, it also shows Chinese society by explaining how these dishes came out and they are made, the relationship between people and food and a little Chinese philosophy(哲学). The first and second seasons were great successes. However, the third season was seen by viewers as a huge disappointment.

Criticizing(批评) the latest eightsection program has already become hot online. Criticism has mainly focused on two points: inaccurate or controversial(有争议的) content and the method of storytelling.

The program mixes up Malatang and Chuanchuanxiang”, two different types of local spicy dishes in Sichuan Province. What's more controversial is that in one section medicine and food come from the same origin(起源),” which advises people to put traditional Chinese medicine into dishes without mentioning the risks.

As for the storytelling of the program, the new season has focused more on people's life stories than food. Criticism reached the top after one section, in which not traditional “Shuaimian (hitting noodles)” but the personal story of a chef who struggles to make a living in the big city was introduced in detail. It's surprising that a food program would ignore the food itself.

A change in the program team may be one of the reasons. The team said, When the first season was put on, there were only about 40 food programs in China. But now the number is around 500. People's expectations are changing. There are reasons for this opinion, but it's believed that the devil is in the details”

1A Bite of China is a program including rich ________ about Chinese food.

A.politicsB.geographyC.historyD.art

2What shows the third season is inaccurate?

A.Chinese food contains some philosophy.B.“Malatang” equals to “Chuanchuanxiang

C.Medicine and food are from the same origin.D.“Shuaimian” can be called hitting noodles.

3The underlined word “content ” in the passage means “________” in Chinese.

A.评论B.事物C.内容D.理论

4What's the reason for the failure of the third season?

A.Too many similar programs.B.Audience's high expectations.

C.The first two seasons' success.D.Lack of the eagerness for perfection.

5What is the main idea of this passage?

A.To introduce a popular TV program.

B.To let people know Chinese traditional culture.

C.To show people's love of this TV program.

D.To describe some opinions on the TV program A Bite of China.

【题目】任务型阅读

Eight-year-old Maya and her parents were on vacation. They were traveling in the Appalachian Mountains. The Appalachians are the longest group of mountains in eastern North America. Maya and her parents did not take the trip by car but on foot. They walked along the road called the Appalachian Trail. It is 3,505 kilometers long and goes from one end of the Appalachians to the other!

Maya and her family started the trip near their home in Maryland. Maya was born in Maryland, and she had never left her state before, so she felt so excited about this long trip.

Every evening, Maya and her family would make a fire. She loved that! She also enjoyed sleeping in a tent each night. Maya wanted to remember everything that happened on her vacation. Whenever she came across a new animal, she would draw a picture of it in her diary. But it was usually not easy to do this. Maya learned that she had to be quiet if she wanted the animals to stay. She drew trees and flowers in her diary, too. She thought that flowers were easier to draw than animals. They didn’t run away!

根据短文内容回答问题

1What did Maya and her parents do on their vacation?

____________________________________________________________

2How long is the Appalachian Trail?

___________________________________________________________

3How did Maya feel about the trip?

_____________________________________________________________

4Where did Maya sleep at night during the trip?

____________________________________________________________

5Why did Maya think flowers were easier to draw?

_____________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网