题目内容

【题目】阅读理解

My friend Tom is a schoolboy. Everyone likes him very much because he is funny. He can play many instruments. When he is with his friends, he often plays for them. Today is October 8th. It’s Tom’s birthday. He has a big and interesting party at home. Many friends come to his party. Tom’s mother cooks (烹调) a lot of food for them. Everyone gives a beautiful gift to him. Sally gives him an English dictionary because Tom also likes English. Bob gives Tom a guitar because he likes playing the guitar very much. At the party, Tom plays the guitar and he also plays the piano. We sing many songs (歌曲) and play some interesting games. We have a good time today.

根据短文内容,选择最佳答案。

【1】Why does everyone like Tom very much?

A. Because he studies well.

B. Because he looks good.

C. Because he can play many instruments.

D. Because he is funny.

2 When is Tom’s birthday?

A. October 8th. B. October 7th.

C. November 7th. D. November 8th.

3What does Tom do on his birthday?

A. He does his homework.

B. He goes to a movie.

C. He goes to the store.

D. He has a big and interesting party at home.

4Who gives Tom an English dictionary?

A. His mother. B. His father.

C. Sally. D. Bob.

5What does Tom play at the party?

A. The guitar. B. The drums.

C. The piano. D. Both A and C

【答案】

【1】D

【2】A

【3】D

【4】C

【5】D

【解析】

试题分析:本文陈述了作者的好朋友Tom过生日,他举办了一个大型的生日聚会,很多朋友都去参加,大家过得很愉快。

【1】D. 细节理解题。根据文章第二句话可知原因,故选D。

【2】A. 细节理解题。根据文章Today is October 8th. It’s Tom’s birthday.可知Tom的生日。

【3】D. 细节理解题。根据文章He has a big and interesting party at home.可知答案选D。

【4】C. 细节理解题。根据文章Sally gives him an English dictionary…可知选C。

【5】D. 细节理解题。根据文章Tom plays the guitar and he also plays the piano.可知选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网