I live in Albuquerque and I used to give much money to the homeless around,feeling sorry for their misfortune.But later I became a single mom with no home,a huge  1  and hardly any income.As a result,I stopped giving and became very  2 .

Things started to change.I became  3  enough to have a home,and  4  a backyard,and I started to pull myself out of debt.One day we saw a homeless person with the sign,“Will work for food.”I  5 .My daughter asked why I no longer helped the people in  6 .I replied,“Honey,they just use that money for  7  or other bad things.”She didn't respond.But when I said that,it didn't feel right.

Three days later,I was driving to pick up my daughter from school.A man was standing on the corner and something deep inside  8  me to help him.So I stopped my car,and he ran over with  9 .He said,“God bless you,I only need 77 cents.” I  10  into my ashtray and  11  enough,there sat three quarters and two pennies.

Greatly shocked by this coincidence,I gave him all the money in the ashtray.He  12  with joy and tears in his eyes,“You just made it  13  for me to see my mom for Christmas!The bus  14  this great sale is leaving right away!”It was a moment I'll never forget.I think that man won't forget it either,but I was the one who got the best gift in life-giving.It also reminds me that nothing is a coincidence, 15  everything has meaning.

1.A.debt            B.responsibility

C.shadow          D.pressure

解析:由本句及下文“pull...out of debt”可知作者当时负债累累。

答案:A

2.A.awkward           B.hopeless

C.sensitive          D.bitter

解析:bitter意为“(生活)艰难”。

答案:D

3.A.fortunate            B.wealthy

C.generous           D.successful

解析:此处wealthy(富裕)与上文中bitter(艰难)相对应。

答案:B

4.A.even           B.still

C.yet           D.only

解析:此处even,表示递进关系,符合语境。

答案:A

5.A.got by          B.pulled out

C.passed away       D.passed by

解析:passed by表示作者未伸手助人,与后文中“it didn't feel right”相衔接。

答案:D

6.A.emergency        B.danger

C.need          D.panic

解析:in need (of)需要,固定搭配。A、B、D项词义均不符合语境。

答案:C

7.A.food         B.alcohol

C.medicine      D.entertainment

解析:由下文“for other bad things”可知此处应是作者认为他人“行乞”为“不

良”之事。

答案:B

8.A.required          B.challenged

C.permitted         D.drove

解析:drive sb.to do...意为“驱使某人做事……”,符合语境。

答案:D

9.A.courage        B.enthusiasm

C.care         D.anxiety

解析:由上文可知:作者的良心驱使着自己停车助人,而对方因渴求得到帮助自然表

现出“热情”迎上来。

答案:B

10.A.reached          B.checked

C.broke          D.searched

解析:reached into...“伸手到……”,符合语境。

答案:A

11.A.amusingly          B.strangely

C.exactly           D.naturally

解析:因求助者所要求的钱数与作者不经意摸出的钱数一致,故感到“不可思议”。

答案:B

12.A.poured out          B.let out

C.broke out          D.burst out

解析:burst out“大声叫喊”,符合语境。

答案:D

13.A.necessary         B.difficult

C.possible          D.suitable

解析:句意:你让我能够看我妈妈了。make...possible“使……成为可能”。

答案:C

14.A.offering          B.demanding

C.delivering         D.serving

解析:offer“提供”符合语境。

答案:A

15.A.or          B.and

C.so          D.however

解析:前后两句之间为并列关系,故用and。

答案:B

 0  256613  256621  256627  256631  256637  256639  256643  256649  256651  256657  256663  256667  256669  256673  256679  256681  256687  256691  256693  256697  256699  256703  256705  256707  256708  256709  256711  256712  256713  256715  256717  256721  256723  256727  256729  256733  256739  256741  256747  256751  256753  256757  256763  256769  256771  256777  256781  256783  256789  256793  256799  256807  447348 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网