70. What can we learn from the text?

A. About 2,700 copies of “Versed” will be printed.

B. Cancer made Armantrout stop writing.

C. Armantrout got her degrees at UCSD.

D. “Versed” has been awarded twice.

解析:归纳判断题。根据文章中的won the 2010 Pulitzer Prize in the poetry category for her most recent book, “Versed”.以及In March, she won the National Book Critics Circle Award for “Versed.”可知D项正确。

答案:D

Passage 7

(10·重庆B篇)

Love, success, happiness, family and freedom----how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life.

Question: Could you introduce yourself first?

Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now I’m a web designer.

Q: What are your great memories?

A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.

Q: Does your childhood mean a lot to you?

A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent.

Q: What changes would you like to make in your life?

A: If I could change something in my life, I’d change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesn’t matter as long as I can live with my family and we are safe.

Q: How do your get along with your parents?

A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what I’ve got. That’s our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch.

60. The last paragraph suggests that Thomas ______.

A. works full-time in a diabetes charity    B. employs 22 people for his website

C. helps diabetics in his own way      D. ties to find a cure for diabetes

解析:推理判断题。根据But Christopher is the only person I know saying people need help now.可知Thomas在用自己的方式帮助糖尿病人,所以C项正确。A项与Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables不符;B项与Even with a staff of 22 volunteers;D项与"Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure," says Bentley Gubar,  one of Rockstar's original members. "But Christopher is the only person I know saying people need help now."不符。 答案:C

Passage 6

(10·山东C篇)

Rae Armantrout, who has been a poetry professor at the University of California San Diego(UCSD) for two decades, has won the 2010 Pulitzer Prize in the poetry category for her most recent book, “Versed”.

“I’m delighted and amazed at how much media recognition that the Pulitzer brings, as compared to even the National Book Critics Award, which I was also surprised and delighted to win,” said Armantrout.

“For a long time, my writing has been just below the media radar, and to have this kind of attention, suddenly, with my 10th book, is really surprising.”

Armantrout, a native Californian, received her bachelor’s degree at UC Berkeley, where she studied with noted poet Denise Levertov, and her master’s in creative writing from San Francisco State University. She is a founding member of Language Poets, a group in American poetry that analyzes the way language is used and raises questions to make the reader think.

In March, she won the National Book Critics Circle Award for “Versed.”

“This book has gotten more attention,” Armantrout said, “but I don’t feel as if it’s better.”

The first half of “Versed” focuses on the dark forces taking hold of the United States as it fought the war against Iraq. The second half looks at the dark forces casting a shadow over her own life after Armantrout was diagnosed with cancer in 2006.

Armantrout was shocked to learn she had won the Pulitzer but many of her colleagues were not. “Rae Armantrout is a unique voice in American poetry,” said Seth Lerer, head of Arts and Humanities at UCSD.

“Versed”, published by the Wesleyan University Press, did appear in a larger printing than her earlier works, which is about 2,700 copies. The new edition is scheduled to appear in May.

49. 答案:D

考点:考主旨大意

解析:提示在文章第一段结尾句 “Hey, stop! This is no vacation-you have to finish something!”和第二段第二句 “but it never occurred to me that I could make money doing both of those things,”说明了没有想到“度假也可以谋生”的欣喜之情。

Passage 5

(10·山东A篇)

Christopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness, and even death. And if that weren't bad enough, he had no health insurance.

After a month of feeling upset, Thomas decided he'd better find a way to fight back. He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rockstar,, a free online community for diabetics and their loved ones-a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources.    Jason Swencki’s son, Kody, was diagnosed with type diabetes at six. Father and son visit the online children's forums(论坛) together most evenings. "Kody gets so excited, writing to kids from all over," says Swencki, one of the site's volunteers. "They know what he's going through, so he doesn't feel alone."

Kody is anything but alone: Diabetes is now the seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are being diagnosed at younger ages.    These days, Thomas's main focus is his charity(慈善机构), Fight It, which provides medicines and supplies to people-225 to date-who can't afford a diabetic's huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000-in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual Diabetic Rockstar Festival in the Caribbean.    Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. "Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure," says Bentley Gubar,  one of Rockstar's original members. "But Christopher is the only person I know saying people need help now." 56. Which of the following is true of Christopher Thomas?

A.    He needs to go to the doctor every day.

B.    He studies the leading cause of diabetes

C.    He has a positive attitude to this disease.

D.   He encourages diabetics by writing articles.

解析:细节理解题。通读全文可知,Christopher Thomas对于自己的疾病采取了积极的态度,所以C项正确。A项与Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life不符;B项与文中的Thomas开办网站,与病人及其家属分享有关的信息和资源不符;D项提到的写作是Thomas的专职工作,而他的志愿工作才是运作Fight It 这个慈善机构。

答案:C

was created for _________.

  A. diabetics to communicate      B. volunteers to find jobs

  C. children to amuse themselves    D. rock stars to share resources.

解析:细节理解题。根据a free online community for diabetics and their loved ones-a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources可知A项正确。

答案:A

 0  253629  253637  253643  253647  253653  253655  253659  253665  253667  253673  253679  253683  253685  253689  253695  253697  253703  253707  253709  253713  253715  253719  253721  253723  253724  253725  253727  253728  253729  253731  253733  253737  253739  253743  253745  253749  253755  253757  253763  253767  253769  253773  253779  253785  253787  253793  253797  253799  253805  253809  253815  253823  447348 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网