题目内容

2.On most days,a thick blanket of poisonous smog(烟雾)hangs over Beijing.But one day,China's capital could be dotted with domes(穹顶) filled with clean air.
Orproject,a London-based architecture and design firm,has devised the Bubbles project,a design that envisions massive,balloon-like structures filled with clean air.The plants in them would produce clean air for those living inside the buildings on the edge of the bubbles,while also providing a smog-free space for residents to spend time in the man-made outdoors.Rajat Sodhi,director of Orproject India,spent a year and a half developing the idea with the firm's Beijing team.
The skin of the rootftop bubbles would be created from ETFE,an extremely durable(耐久的),lightweight material that will not rot(腐烂) over time.Each bubble would be filled with gas,allowing it to float.The entire structure would be shaped and fixed with steel supports.
The project has received mixed reactions since it was first released in January.Some are supportive.But critics argue about the idea.Some people say the plan is simply unrealistic and,at best,would lead to two classes of citizens in polluted areas.Most probably only a wealthy few would gain access to the bubble,leaving the unlucky majority trapped in smog.
Rajat Sodhi believes the reaction comes from those who want to solve environmental problems,though he says that isn't his goal and that he doesn't agree with them.He's an architect who creates living spaces,he thinks.The Bubbles project could work in a variety of areas where people are prevented from enjoying green,open spaces for much of the year.
The firm's designers say that project is suitable for hot or cold climates.Mr Sodhi says,"There were basically no green areas in cities,so the air quality drops because there is no natural regeneration(再生)of the air."

44.What can we learn from the second paragraph?C
A.Orproject is a project on how to produce clean air.
B.Orproject mainly fills the park with clean air.
C.Orproject can get data from the design team in Beijing.
D.Orproject will use plastics to make domes.
45.What is Rajat Sodhi's opinion on people's reaction?A
A.Unsatisfied.
B.Thankful.
C.Angry.
D.Doubtful.
46.What is the text mainly about?A
A.The design of domes filled with clean air.
B.How Orproject comes up with a new idea.
C.Any new idea may cause strong disagreement.
D.Why Orproject tries to make domes.

分析 短文主要通过讲述了由于现在的环境污染,导致很多人无法呼吸到新鲜的空气,因而有人创造出了有新鲜空气的"泡沫项目".

解答 44.C,推理判断题,根据句子Rajat Sodhi,director of Orproject India,spent a year and a half developing the idea with the firm's Beijing team.可知,Orproject可以从北京的设计队获得研究数据,故答案为C.  
45.A,推理判断题,根据句子though he says that isn't his goal and that he doesn't agree with them可知,他对于人们的反映,他不同意,因此可以推测他对于人们的反映是不满意的,故答案为A.
46.A,主旨大意题,短文主要通过讲述了由于现在的环境污染,导致很多人无法呼吸到新鲜的空气,因而有人创造出了有新鲜空气的"泡沫项目",因此答案为A.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关题目
17.Our lifestyles today are very busy.We have family,school,sports,entertainment and social activities to fit into a time that seems never enough.We need to be healthy to meet the demands of daily life.But what does it mean to have a healthy lifestyle?
To have a healthy lifestyle,we need to:
◆eat different kinds of healthy food most of the time
◆do exercise often
◆have time to relax
◆get enough sleep to give our bodies time to grow healthy and strong
Read about a normal day in the lives of two children.
Abbey gets up at 7:00am,feeds the dog,and has cereal and a glass of juice for breakfast.She walks to school with her friend,Julia.She has a bag of chips for a morning snack,drinks water,and has a chicken and lettuce sandwich with a banana for lunch.She likes to play soccer with her friends at lunch and morning break time.She walks home with Julia,has some crackers with cheese and juice for afternoon snack and plays with the dog for a while.She plays computer games for an hour or two before dinner,then has a shower and does her homework.She watches her favorite television show for an hour,then usually goes to bed at about 9:30pm.
Carl gets up at 8:30am and has two pieces of bread with jam and a glass of milk for breakfast.His mother drives him to school on her way to work.He eats cookies with juice for morning snack and a pot pie ordered from the school lunch room with juice for lunch.He likes to play card games with his friends at lunchtime and climb the fixed equipment at morning break time.He catches the bus home,has a cereal bar and a can of soda for afternoon snack,then watches some television.He has a shower before dinner,then plays the computer for an hour or two.He goes to bed at about 10:30pm.
No matter which kind of lifestyle you agree on,just remember it's important to balance all aspects of life.

14.About a healthy lifestyle,the writer doesn't talk aboutD.
A.diet.B.exercise.C.relaxation.D.medicine.
15.What can we learn about Abbey?A
A.Abbey plays soccer with her friends at school.
B.Abbey does her homework first after school.
C.Carl goes to school by bus every day.
D.Carl has juice for breakfast.
16.Where is the article probably from?A
A.A health magazine.
B.A clothing website.
C.A sports guidebook.
D.A travel advertisement.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网