题目内容
【题目】 When I was small and my grandmother died, I couldn't understand why I had no tears. But that night when my dad tried to cheer me up, my laugh turned into crying.
So it came as no surprise to learn that researchers believe crying and laughing come from the same part of the brain. Just as laughing has many health advantages, scientists are discovering that so, too, does crying.
Whatever it takes for us to reduce pressure is important to our emotional health, and crying seems to work well. One study found that 85 percent of women and 73 percent of men report feeling better after crying.
Besides, tears attract help from other people. Researchers agree that when we cry, people around us become kinder and friendlier and they are more ready to provide support and comfort. Tears also enable us to understand our emotions better; sometimes we don't even know we’re very sad until we cry. We learn about our emotions through crying, and then we can deal with them.
Just as crying can be healthy, not crying - holding back tears of anger, pain or suffering - can be bad for physical health, Studies have shown that too much control of emotions can lead to high blood pressure, heart problems and some other illnesses. If you have a health problem, doctors will certainly not ask you to cry. But when you feel like crying, don't fight it. It's a natural –and healthy-emotional response.
【1】Why didn't the author cry when her grandmother died?
A.The author doesn't give the explanation.
B.Because she did not love her grandmother.
C.Because she was too shy to cry at that time.
D.Because her father did not want her to feel too sad.
【2】It can inferred from the text that ______.
A.there are two ways to keep mental health.
B.crying does more good to health than laughing
C.crying and laughing play the same jobs.
D.emotional health has a close relationship to physical health.
【3】According to the author, which of the following statements is true?
A.Crying is the best way to get help from others.
B.Fighting back tears may cause some health problems.
C.We will never know our deep feelings unless we cry.
D.We must cry if we want to reduce pressure.
【4】What might be the most suitable title for the text?
A.Power of Tears
B.How to Keep Healthy
C.Why We Cry
D.A New Scientific Discovery
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】A
【解析】
这是一篇说明文。文章介绍哭对我们健康有益的几个方面。
【1】细节理解题。根据文章第一段When I was small and my grandmother died, I couldn't understand why I had no tears. But that night when my dad tried to cheer me up, my laugh turned into crying.“当我小的时候,我的祖母去世了,我不明白为什么我没有眼泪。但那天晚上,当我爸爸试图让我高兴起来时,我的笑变成了哭。”可以得知作者并没有提到没有哭的原因,故选A。
【2】推理判断题。根据第三段Whatever it takes for us to reduce pressure is important to our emotional health, and crying seems to work well. One study found that 85 percent of women and 73 percent of men report feeling better after crying.“无论采取什么方法来减轻压力,对我们的情绪健康都很重要,而哭泣似乎很有效。一项研究发现,85%的女性和73%的男性表示哭泣后感觉更好。”从文章可知情感健康与身体健康密切相关。C项说crying和laughing起着同样的作用不完全正确。故选D。
【3】细节理解题。由文章最后一段第一句话Just as crying can be healthy, not crying - holding back tears of anger, pain or suffering - can be bad for physical health, Studies have shown that too much control of emotions can lead to high blood pressure, heart problems and some other illnesses.“正如哭泣是健康的,不哭泣——抑制愤怒、痛苦或苦难的泪水——可能对身体健康有害,研究表明,过度控制情绪可能导致高血压、心脏病和其他一些疾病。”可知B是明显正确的。故选B。
【4】主旨大意题。整篇文章主要介绍了哭的力量和作用,并且文章介绍了哭对我们健康有益的几个方面,所以文章标题为Powers of Tears,故选 A。