题目内容

9.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处下加一个漏子符号(/\),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜线(\)划掉.修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.注意:1.每处错误仅限1词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Last weekend,I helped my grandparents with their trip to the Dalian.On Saturday morning,together with my grandparents,I search the Internet for the train schedule,the weather in Dalian,and some hotel informations.In the afternoon,they went to the train station and managed to buy two tickets for my grandparents although there had a long queue.After dinner,I packed the things into the suitcase,what my grandparents would need,such as clothes,glasses,an umbrella,a map.The next morning,I went to the station to show them off.Waved goodbye to them on the platform,I felt happily for them and wished them a safe journey.

分析 作者在短文中讲述了上周末帮爷爷奶奶安排了一次去大连的旅行.星期六的早晨,作者与爷爷奶奶一起上网查询了列车时刻表以及北戴河的天气情况,下文去给爷爷奶奶买了车票,晚饭后帮忙收拾了行李,第二天早晨到车站把爷爷奶奶送走.为爷爷奶奶做了这些事情,作者感到很高兴.

解答 Last weekend,I helped my grandparents with their trip to the Dalian.On Saturday morning,together with my grandparents,I search the Internet for the train schedule,the weather in Dalian,and some hotel informations.In the afternoon,they went to the train station and managed to buy two tickets for my grandparents although there had a long queue.After dinner,I packed the things into the suitcase,what my grandparents would need,such as clothes,glasses,an umbrella,∧a map.The next morning,I went to the station to show them off.Waved goodbye to them on the platform,I felt happily for them and wished them a safe journey
详解:
1.去掉the;考查冠词,城市名称前面不用加冠词.
2.search改为searched;考查动词的时态,时间状语为过去的时间On Saturday morning,所以用一般过去式.
3.informations 改为information;考查名词,information做为"信息,消息"讲是不可数名词,所以要用information.
4.the改为I;考查人称代词,结合上下文分析,句意应为"我去火车站帮爷爷奶奶买了车票",所以句子的主语应改为I.
5.had改为was;考查固定句型结构,这是固定句型there be 结构,又因为讲的是过去的事情,故用there was.
6.what改为that;考查定语从句,分析句子结构,这是一个定语从句,先行词为the things,故关系代词用that.
7.a map前面加and;考查并列成分,当多个成分并列时,各个成分之间用逗号隔开,最后两个之间加and.
8.show改为see;考查固定短语,分析句意应为"我去车站为他们送行","为…送行"用固定短语"see sb off",所以show改为see.
9.Waving改为Waved;考查分词作状语,句子的主语 I 与动词wave是主动关系,所以用现在分词形式waving作状语.
10.happily改为happy;考查形容词,句子中的动词felt在这里用作系动词,所以应该用形容词作felt的表语.

点评 整体理解短文,充分运用所学的基础知识,包括一些实词和虚词的用法,固定短语搭配,习惯性用法,结合上下文整体关系,找出错误并加以修正.

练习册系列答案
相关题目
20.Canyoning (蹦谷运动)
The sports of canyoning explore the high-energy environment where water meets rock on the coast,or in river canyons.Protected by wetsuits and helmets (头盔),people jump from cliffs (悬崖) and waterfalls and explore caves and river canyons that would not normally be arrived at.
It was pioneered in the U.K.by TYF Adventure (01437 721611,www.tyf.com) and several thousand people leap from the cliffs near St David's each year.A half day canyoning trip costs£50 (£30for children under 16).
Scuba diving
Diving is not popular with British people.The challenges of wild waters are greater because the water is colder and not clear enough,but the coasts of Cornwall,Wales and Scotland have some of the best wreck diving in the world.
The British Sub Aqua Club (0870 112 9133www.bsac.com) and the Professional Association of Diving Instructors (01580 819688www.padi.com) run courses teaching the important skills right up and to instructor level.
Surfing
The best surfing places in the UK are on the southwest coast where it is warmer and the surf is relatively steady,particularly in Cornwall.The best time of year to surf in the UK is late summer and autumn when water temperatures are at their mildest.
The British Surfing Association (01479 861256www.britsurf.co.uk) has a list of famous surf schools around the country.
Rock climbing
The most popular natural rocks in Britain include the Peak District,the Lake District,coastal regions,while vast areas of Scotland are a climber's paradise (天堂).Climbing courses and climbing walls can be located on the website of the British Mountaineering Council (0870 010 4878,www.thebmc.co.uk) which offers a series of short films that take the new climber through a step-by-step guide to visiting a climbing wall for the first time.
21. If a couple with their child of 15join in Canyoning for a day,they will payB.
A.£130
B.£260
C.£160  
D.£320
22. To go surfing,you may phoneA.
A.01479 861256        
B.0870 010 4878
C.01437 721611        
D.0870 112 9133
23.Which of the following is NOT well accepted by British people?C
A.Canyoning.
B.Surfing.
C.Scuba diving.
D.Rock climbing.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网