题目内容

16.When someone told 85-year-old Johnny Long that he was called a living legend(传奇,传说),he replied,"I don't know about that,but I'm living,and that's important."
Starting in 1949as a high school band director and later as director of the Troy University band,Johnny Long became known as one of the most inspirational band directors in America.More than three hundred of his students went on to become band directors themselves."I have been a band director for more than 60years and all I know about the word‘band'is that you spell it F-U-N,"Long said."And if you change that,it's over."
Long retired 14years ago to spend more time with his wife Mary Lynn.But his passion (热情) for bands never went away.He dreamed of forming a top-notch (拔尖的) community band in Troy.But Troy is a small town-with not a ton of top-notch talent."I didn't think it would work,I really didn't,"Long said.
Fortunately,there was one thing Johnny hadn't considered:the devotion of his former students.Now,once a week during the concert season,they drive in from all over the south and across the decades.
65-year-old Bobby Johnson was in Long's first college class.He lives in Atlanta and drives 3hours to practice.Johnson said he does it because Long's"such a unique character and I just admire him so much."
Many people do it for the same reason."He's the single biggest influence on my career.""He was a father figure to me.He's just a genuine person."
Long said he wanted to be remembered as a teacher."I think‘teacher'is the greatest word in the English language,next to‘mother'."

21.What Long got most from bands wasA.
A.pleasure     
B.health     
C.wealth       
D.honor
22.Why did Long retire 14years ago?C
A.Because he found no band talent in Troy.
B.Because he was tired of working as a director.
C.Because he hoped to spend more time with his wife.
D.Because he found his students were not devoted to music.
23.The words of Long's students show thatC.
A.Long treated his students like a father
B.Long was born to be a good teacher
C.Long influenced his students greatly
D.Long was very special as a teacher
24.What's the main idea of the text?D
A.Johnny Long still teaches at the age of 85.
B.A band director had more than 300students.
C.A band lover organized a band in a small town.
D.85-year-old band director still inspires others.

分析 本文是一篇人物传记.本文介绍了Johnny Long和他的音乐团队及他当乐队指挥的故事.Johnny Long现在85岁,他具有丰富的乐队指挥经验.在他退休的14年后,他希望组建一个一流的社区乐队,他之前教过的学生们纷纷赶回来帮助他.

解答 21.A 事实细节题.根据文章第二段I have been a band director for more than 60 years and all I know about the word band is that you spell it F-U-N,可知,long在乐队里感受到最多的是快乐,故选A.
22.C 细节理解题.根据第三段 Long retired 14 years ago to spend more time with his wife Mary Lynn.可是,他是想要有更多的时间和妻子呆在一起,故选C.
23.C 主细节理解题.根据He's the single biggest influence on my career.""He was a father figure to me.He's just a genuine person."可知long对他的学生们影响很大,故选C.
24.D 主旨大意题  本文介绍了Johnny Long和他的音乐团队及他当乐队指挥的故事.Johnny Long现在85岁,他具有丰富的乐队指挥经验.在他退休的14年后,他希望组建一个一流的社区乐队,他之前教过的学生们纷纷赶回来帮助他.可知这位85岁的乐队指挥仍然激励着身边的人,故答案为D

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关题目
7.On any collecting trip,obtaining the animals is,as a rule,the simplest part of the job.As soon as the local people discover that you are willing to buy live wild creatures,the stuff comes (32)pouring (pour) in; ninety percent is,of course,the more common types,but they do bring (33)anoccasional rarity.If you want the really rare stuff,you generally have to go out and find it yourself.
The chief difficulty you have when you have got a newly (34)caught (catch) animal is not so much the shock it might be suffering,but the fact (35)thatbeing caught forces it to exist close to a creature it regards as an enemy of the (36)worst (bad) possible sort:yourself.On many occasions an animal may take beautifully to being in a cage but (37)getting (get) used to the idea of living with people is another matter.This is the difficulty you (38)canonly deal with by patience and kindness.For month after month an animal may try to bite you every time you approach its cage,(39)untilyou despair of ever making a favorable impression on it.Then,one day,sometimes without any preliminary warning,it will trot forward and take food from your hand,or allow you to tickle it behind the ears.(40)At such moments you feel that all the waiting in the world was worthwhile.
1.How to Become Cleverer
Once a boy came to ask a fisherman how to become cleverer,because his mother always called him"foolish boy".
"That's easy,"answered the fisherman."I know one way to make you become cleverer."
"Really?"
"Of course.It is said a fish head is good for brain.If you eat one,you'll become cleverer indeed.Pay only three pounds for one fish head."The boy paid him three pounds and the fisherman cut off a fish head and handed it to him.
A raw fish head is not good-not even for a hungry boy to eat but the boy ate it up in two gulps.
"Do you feel anything?"asked the fisherman.
"Not in my head,"said the boy.
The boy lay on the ground and thought."One whole fish costs only two pounds.I had paid him three pounds for the fish head.Why couldn't I have the whole fish for soup,a head for brain and one pound left over?"He jumped up and shouted at the fisherman."You thief!You are fooling me!"The fisherman laughed,saying,"The fish head works now,you see."
17.The boy ate up the raw fish head only in two gulps,because heC.
A.enjoy it                 
B.wanted to taste it
C.took it as a good medicine      
D.was a foolish boy
18.The boy came to the fisherman in order toB.
A.buy a fish head           
B.ask the fisherman a question
C.buy a whole fish           
D.A and C
19.The boy paid three pounds.He should have hadC.
A.a whole fish             
B.a fish head and one pound back
C.a whole fish and one pound back    
D.a whole fish,a fish head and one pound back
20.C helped the boy become cleverer.
A.A good meal             
B.The raw fish head
C.Nothing               
D.What had happened.
12.Having been out of work for two years because of poor health,I decided to look for a part time job.
I (41)Cand interviewed again and again with no progress.I was getting pretty (42)B.
It was freezing cold last Tuesday evening.I was waiting at a(n) (43)A when I saw a young woman wearing just a T-shirt and no (44)B.I asked if she needed any (45)D.She told me she had lost everything in a big fire and had been (46)D for two days.
I dug in my (47)A and took out$5.00so she could get something to eat.I then took off my (48)B and shoes and gave them to her.She looked at me and said,"Aren't you,going to be cold?"I told her,it would be worth it if they could keep her a little bit (49)C.She was moved to tears and thanked me with a (50)B.
Then as I got on the bus the miracle(奇迹)of (51)A kindness happened.When I was to (52)D the fare,the bus driver said with a smile,"Madam,I saw what you just did and your (53)D is on me."
I (54)D my thanks and was about to sit down when a lady dressed in a business suit said to me,"You just did the most (55)Cthing I have ever seen.What can I do for you?"I jokingly said a (56)A job would be nice.She asked for my name and said she might be able to (57)A something out.
The next day she (58)D me,saying she had a part-time position (59)Bin her company and wanted me to come in and meet with the manager that day.I had started my act of kindness just to make myself feel good,but I never expected to get so much (60)C!
41.A.dressedB.beggedC.appliedD.explained
42.A.surprisedB.discouragedC.refreshedD.frightened
43.A.bus stopB.subway stationC.local parkD.office building
44.A.socksB.shoesC.glovesD.glasses
45.A.adviceB.workC.informationD.help
46.A.walkingB.movingC.survivingD.starving
47.A.purseB.roomC.bookD.hand
48.A.glassesB.coatC.watchD.hat
49.A.happierB.smarterC.warmerD.healthier
50.A.smileB.hugC.jumpD.gift
51.A.spreadingB.praisingC.enjoyingD.accepting
52.A.changeB.checkC.borrowD.pay
53.A.billB.debtC.rentD.fare
54.A.deliveredB.acceptedC.feltD.expressed
55.A.unbelievableB.ordinaryC.inspiringD.reasonable
56.A.payingB.comfortableC.toughD.challenging
57.A.workB.pickC.findD.keep
58.A.visitedB.metC.invitedD.called
59.A.emptyB.openC.absentD.free
60.A.after allB.for nothingC.in returnD.by chance

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网