题目内容
Human cloning technology could be used to reserve heart attacks. Scientists believe that they may be able to treat heart attack by cloning their healthy heart cells and injecting them into the areas of the heart that have been damaged, and other problems may be solved if human cloning and its technology are not forbidden.
With cloning, infertile couples could have children. Current treatments for infertility, in terms of percentages, are not very successful. Couples go through physical and emotionally painful procedures for a small chance of having children. Many couples run out of time and money without successfully having children. Human cloning could make it possible for many more infertile couples to have children than ever before.
We should be able to clone the bone marrow(骨髓) for children and adults suffering from leukemia(白血病). This is expected to be one of the first benefits to come from cloning technology. We may learn how to switch cells on and off through cloning and thus be able to cure cancer.
Cloning technology can be used to test for and perhaps cure gene-related diseases. The above is just a few examples of what human cloning technology can do for mankind. This new technology promises unprecedented (前所未有的)advancement in medicine if people will release their fears and let the benefit begin.
1.What does the underlined word “infertile” (paragraph 2) most probably mean?
A. with physical and emotional problems
B. short of time and money
C. unable to give birth to children
D. separated from each other for a long time
2.According to the text, one of the first expected benefits from cloning technology is in ______.
A. the treatment of mental diseases
B. the reserve of heart diseases
C. the cure of gene-related diseases
D. the bearing of babies
3.According to the writer, the main problem with the development of human cloning technology is that__________.
A. it has brought about benefits so far
B. it may be out of human control
C. people still know little about it
D. people are afraid of such technology
1.C
2.B
3.D
【解析】
试题分析:文章大意:这篇文章介绍了克隆技术给人类会带来的好处:有治疗疾病,帮助不孕不育的父母,延缓心脏病等,但首先是人们要克服对这项技术的恐惧。
1.猜词题:从第二段的句子:With cloning, infertile couples could have children. 可知有了克隆技术不孕不育的父母就可以有孩子了,可知infertile 意思是:unable to give birth to children 选C
2.细节题:从第一段的句子:Human cloning technology could be used to reserve heart attacks. 可知克隆技术可以用来延迟心脏病,所以选B
3.推理题:从文章的最后一段的句子:This new technology promises unprecedented (前所未有的)advancement in medicine if people will release their fears and let the benefit begin.如果人们消除恐惧这项技术会有医学上前所未有的进步,可以推断出克隆技术发展的主要问题是人们害怕这项技术。所以选D
考点:考查科普类阅读理解
Section A (10 points)
Directions: Read the following passage. Complete the diagram by using the information from the passage. WRITE NO MORE THAN 3 WORDS for each answer.
Many students eat their breakfasts on the way to school or in the dinning-room. But some of them don’t really know how to eat well when eating out.
Here is some important advice. The first is to eat less fast food. The most obvious harm of eating too much fast food is weight gaining because of too much fat. Young people and adults are at risk of diseases related to weight.
Too much fast food can drag your body down. French fries, for example, were recently found to contain much more acryl amide(丙烯酰胺) than other food. This may cause cancer. Actually, deep fried food all contains acryl amide. So don’t eat it too often.
Soda is another thing you should watch out for. Cokes and other sodas contain a lot of sugar and can slow down a person’s calcium absorption, so it’s best to drink as little soda as possible.
Food in the dinning-room may not be as tasty as fast food, but it’s actually easier to make healthy choices. Human bodies need variety. You can have a meal that balances lean proteins, vitamins and complex carbohydrates(碳水化合物). In other words, a meal with fish or meat, vegetables and some bread or rice will provide you with most nutrients that the body needs.
Some snacks, on the other hand, will help keep you going until your next big meal. It is natural for teenagers, especially boys, to feel hungry during school time. Don’t forget to take some foods, like whole-grain biscuits or low-fat milk in your school bag.
Title: 71__________
| Advice | Food | 72.__________ | 73.__________ | Kind |
| Eat less fast food | French fries and other 74__________ | 75.__________ | Cause weight gaining | Unhealthy food |
| Acryl amide | 76.__________ | |||
| 77._________ | Sodas | Lots of sugar | Slow down 78__________ | Unhealthy food |
| Eat in dinning-room | Fish or meat, vegetables and some bread or rice | Lean proteins, vitamins and complex carbohydrates | Provide most nutrients that the body needs | 79._______ |
| 80. __________ | Whole-grain biscuits or low-fat milk | Not mentioned | Keep you going until next big meal | Healthy food |