题目内容

8.When I was young,I had an old neighbor named Dr.Gibbs.He didn't look like any doctor I'd ever known.He never shouted at us for playing in his yard.I remembered him as a neighbor who was nicer than anyone else in the neighborhood.When Dr.Gibbs was happy,he was planting trees.And his life's goal was to make it a forest.
Dr.Gibbs had some interesting theories about planting.He talked about trees that weren't watered would grow deep roots in search of water.So he never watered his trees.He planted an oak (橡树) and,instead of watering it every morning,he beat it with the rolled-up newspaper.I asked him why he did that,and he said it was to get the tree's attention.
Dr.Gibbs died a couple of years.Every now and then,I walk by his house and look at the trees that he planted twenty-five years ago.They're very strong now.
I planted a couple of trees a few years later.I watered them regularly and took good care of them.Whenever a cold wind blows,they shake their leaves and branches.
The funny thing about those trees of Dr.Gibbs was that difficulty seemed to help them in ways comfort and ease never could.

1.What was Dr.Gibbs'life goal?B
A.To save more lives.
B.To build a forest.
C.To make a lot of money.
D.To study plants.
2.One of Dr.Gibbs'theories about planting was thatC.
A.he often talked to the trees              B.he kicked the trees heavily
C.he never watered the trees                D.he buried the leaves around the roots
3.What does the writer mainly want to tell us?B
A.Trees are not as weak as we think.
B.Difficulty is necessary for growth
C.Planting trees is good for the environment.
D.We should listen to others'advice.

分析 作者通过他的邻居种树的经历来告诉我们对于成长来说有时候困难是必备的.

解答 1:B 细节理解题.根据第一段最后一句And his life's goal was to make it a forest.说明他的目标就是种出一片森林,巩固B正确.
2:C 细节理解题.根据第二段前3行Dr.Gibbs had some interesting theories about planting.He talked about trees that weren't watered would grow deep roots in search of water.So he never watered his trees.Dr.Gibbs 说在种树方面他有有趣的理论.他讲述不浇水的树根系会更发达而自行去寻找水源,因此他从不给树浇水,因此说明C正确.
3:B 推理判断题.根据文章最后3行The funny thing about those trees of Dr.Gibbs was that difficulty seemed to help them in ways comfort and ease never could.说明文章想告诉我们的就是对于成长来说有时候困难是必备的.作者通过他的邻居种树的经历来告诉我们这个道理.故选B.

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关题目
20.Once a New Zealand teacher asked where I live."In the white building,"I answered."At our university both girls and boys live in the same dormitory."I added.Beyond my expectation(出乎意料),however,my attempt(努力)to show I am speaking American English(AE) turned out to be something else.The New Zealander seemed very puzzled(迷惑)at my answer.With a half smile,she asked,"Really?Do they live in the same room?""Oh,no.They live in different rooms but in the same building."I reacted(反应)quickly.
Later I got to know the word"dormitory".In AE it means one building,whereas(而,却)it means one room in  British English(BE).The New Zealander misunderstood me because she spoke New Zealander English(NE),which,as we know,is much related to BE.
Nowadays,not a few English learners,who try to catch up with the fashion(时髦),choose to speak AE.
Yet,the problem is that they cannot speak pure AE,but half AE and half BE instead.I think it necessary to keep one style in order to avoid(避免)misunderstanding.

24.Which of the following is right?C
A.AE and BE are two different languages.
B.New Zealanders speak BE.
C.There are some differences between AE and BE.
D.New Zealanders cannot understand Americans.
25.What I said to the New Zealander is.A
A.really pure AE
B.really pure BE
C.half AE and  half BE
D.not English at all
26.According to the passage,D.
A.few people speak AE 
B.more people speak BE
C.BE is becoming fashionable
D.AE is becoming fashionable
27.The writer wrote the passage in order toC.
A.tell us a funny story
B.warn us not to make mistakes
C.encourage us to speak one style of English
D.tell us the differences between AE and BE.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网