题目内容

【题目】 The majority of us have read Cinderella, the fairy tale of a young woman living in poverty who meets the prince of her dreams. Some might not want to admit it, but there is a hidden Cinderella in everyone’s heart-we all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻).Mary Santiago has that secret dream, too. Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school.

Mary is shy but loves to dance. Compared with other girls, she is invisible. However, her world changes completely when a famous teenage pop singer, Joey Parker, appears. Joey is every-thing the rest of the boys in her class are not-kind, handsome and desirable. Mary’s and Joey s paths cross at a ball. They meet and fall in love with each other. But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams. Of course, there is a wicked(邪恶的)stepmother, who turns out to be Dominique Blatt and she takes in Mary after her dancer mother dies. Dominique treats Mary like a maid and does everything she can to make sure Mary doesn’t get into the top dance school. Her two daughters are equally determined to stop Joey falling for Mary, even if that means embarrassing her.

The story, though it mostly follows Cinderella, does add a few modern-day twists to the classic fairy tale. Refreshingly, the film, unlike many high school films, does not focus on looks, although the actors are all beautiful. There is also a lot less materialism in Another Cinderella Story than in many similar movies.

“The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumping-off point,” writes Amber Wilkinson, a movie critic. “The focus is firmly on following your dreams.”

1What’s the main purpose of the first paragraph?

A.To inform us of the background of Cinderella.

B.To remind us why Cinderella is popular all the years.

C.To build interest and lead us to Mary’s secret dream.

D.To tell us how interesting the fairy tale Cinderella is.

2What can we infer from the text?

A.Joey is just like other boys in Mary s class.

B.The MP3 player helps Joey to find Mary.

C.Not many people have a dream to realize.

D.Mary’s mother influences her a lot in singing.

3What does Amber Wilkinson think of Another Cinderella Story?

A.The movie is as good as Cinderella.

B.The movie is exactly another copy of Cinderella.

C.The movie and Cinderella both focus on following your dreams.

D.The movie is based on Cinderella but a little different from it.

4What is the text mainly about?

A.A review of a film.B.An introduction to a book.

C.An essay about dreams.D.An advertisement for Cinderella.

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

这是一篇记叙文。每个人也许都有一个灰姑娘的梦想,文章介绍了一部名Another Cinderella Story的电影,讲述了电影的剧情以及与《灰姑娘》原著的比较。

1推理判断题。根据第一段中“Some might not want to admit it, but there is a hidden Cinderella in everyone’s heart-we all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻).Mary Santiago has that secret dream, too.”可知,本段作为引出文章主题的段落,从灰姑娘的故事展开,继而将话题转向Mary的故事,也就是要介绍的这部电影,C选项“吸引读者兴趣并引出Mary的神秘梦想”符合要求。故选C项。

2推理判断题。根据第二段中“But when Mary has to rush back home, she leaves behind her MP3 player, which becomes the only clue Joey has to find the girl of his dreams.”可知,就像灰姑娘的剧情一样,Mary匆匆离去只留下一个MP3,而这就成为了Joey寻找他的唯一线索,最终也势必是通过这个MP3找到Mary的,与B选项说法相符。故选B项。

3推理判断题。根据最后一段引述Amber Wilkinson的原话“The movie takes the Cinderella fairy tale as its jumping-off point…The focus is firmly on following your dreams.”可知,这部电影将灰姑娘的故事作为出发点、立足点,也就是根据其改编,但电影的重心则落在了追求梦想上,与原故事是有区别的。故选D项。

4主旨大意题。根据第一段最后一句“Her story is featured in Another Cinderella Story, a film set in a US high school.”并结合全文内容可知,文章由灰姑娘的故事引出一部电影,然后介绍剧情,最后引述影评人的评价,是一篇标准的影评。故选A项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

Growing up on a small farm, I lived a life that I took for granted. My father worked in the city as a plumber(水暖工).He was not highly educated, but he was smart, looking at problems in an engineer’s way. He was a man made of leather, brass and chewing tobacco who tried to teach my brother and me useful things, including respect. He also had a temper and was strict with us for he would scold us when we made some careless mistakes. Sometimes, my father seemed like a distant enemy to me and I didn’t like him very much.

One day I came home from primary school and his car was already there. Once inside, I was told by my mother that he didn’t feel well. His back hurt. My father never missed work; in fact, when he came home, he went to the barn to work even more. I remember looking at him secretly around the corner as he lay on his bed in the middle of the day.

Later, my mother told me he got multiple myeloma(多发性骨髓瘤),a type of cancer. As the cancer grows, the person will shrink because the disease destroys the body’s energy and the abnormal antibodies cause problems for other cells and tissue. Bones eventually look like Swiss cheese, and when they break, they may never heal. But I didn’t realize that my father’s time was rather limited and just treated him the same way I used to.

For the last year of my fathers life, his entire day consisted df rising from his hospital bed in the living room and walking to his chair to sit and think. He was predictably in that chair when I came home one day during the ninth grade. I do not remember where my mother and brother were, but the two of us were alone.

Paragraph 1 :

He asked me to sit down and what he told me still moves me these decades Later.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2 :

At that moment, I realized that he was doing more than telling.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网