题目内容
10.What can help you make a fortune in the future?Graduating from a top university might not be enough.A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in school,the more money you'll earn later.The idea that popularity could have a serious influence on one's earning potential shouldn't come as too much of a surprise.The researchers noted that if you want to get ahead in life,social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work.
"If a person has lots of friends,it means that he or she has the ability to get along with others in all kinds of different situations,"said Xu Yanchun,17,from Nantou High School in Shenzhen,who totally agreed with the recent finding."Also,friends always help each other.They not only create wider social circles for you but lift your mood when you are occasionally in low spirits,"said Xu.She believed that all this helps you"earn a higher salary".
Maybe that's why some people think the younger generations are in the age of Friendaholism (交友狂症).A woman even complained that the networking website Facebook's 5,000 friend limit was too low for her large reserve of social contacts.
But what does a friend mean?Should friends be regarded as a form of currency?
"Call me uncool,but I think of a friend as an actual person with whom I have an actual history and whom I enjoy actually seeing.It seems,however,that this is no longer the definition of a friend,"said Meghan Daum,who works with the Los Angeles Times in the US.
Daum dislikes the idea that quantity trumps quality in the age of Friendaholism.She thought the idea of friendship,at least among the growing population of Internet social networkers,was to get as many of notreallyfriends as possible.For example,a friend might be someone you might know personally but who could just as easily be the friend of a friend of some other Facebook friend you don't actually know.Although she agreed that social ties grease (润滑) the wheels of life,she also warned,"Too bad one thing money can't buy is a real friend."
32.What can friends do in the eyes of Xu Yanchun?C
A.They can help you with your schoolwork.
B.They teach you how to make more money.
C.They help you to get rid of sadness and cheer up.
D.They introduce their friends to you.
33.What will be needed if you are to achieve success according to the researchers?B
A.Social skills,friends,good mood and fortune.
B.Social skills,networking,talent and hard work.
C.Social skills,networking,potential and fortune.
D.Social skills,talent,hard work and Facebook.
34.We learn that Meghan Daum's attitude towards friends is somewhatD.
A.uptodate B.optimistic C.confused D.traditional
35.What does the word"trumps"in the last paragraph mean?A
A.is better than
B.is equal to
C.is worse than
D.is similar to.
分析 本文是一篇科教类阅读,文章主要向人们讲述了朋友在人们生活中的重要作用;你在上学时拥有越多的朋友,那么你以后就会有越多的财富.
解答 32.C.细节理解题.根据"If a person has lots of friends,it means that he or she has the ability to get along with others in all kinds of different situations,"said Xu Yanchun可知,朋友可以帮助你拜托悲伤,走向快乐.故选C.
33.B.细节理解题.根据The researchers noted that if you want to get ahead in life,social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work.可知,走向成功需要社交技能、网络、天分和刻苦的工作.故选B.
34.D.推理判断题.根据Daum dislikes the idea that quantity trumps quality in the age of Friendaholism.She thought the idea of friendship,at least among the growing population of Internet social networkers,was to get as many of notreallyfriends as possible.可以看出,Daum对于交友的态度非常传统.故选D.
35.A.词义猜测题.根据上下文内容可知,Daum dislikes the idea that quantity trumps quality in the age of Friendaholism.句意为Daum不认为在这个交友便利的时代数量好于质量,故trumps意为比…好.故选A.
点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
A. | if; to answer | B. | whether; to be answered | ||
C. | whether; to answer | D. | if; to be answered |
Like many native Italians,my parents were very open with their feelings and their (16)D---not only at home,but also in public.Most of my friends would (17)A hug their fathers.But I (18)C and kissed my dad at every opportunity-nothing could have felt more (19)B.
He was a(n) (20)C man who was always trying new things.He was the first person in Allentown to buy a motorcycle.(21)B,my father and his motorcycle didn't get along too well.He fell off it so often that he got rid of it just a month after (22)D it.As a result,he never again trusted any vehicle with less than four (23)A.Because of that motorcycle,I wasn't allowed to have a (24)B when I was growing up.Whenever I wanted to ride a bike,I had to borrow one from a friend.On the other hand,my father let me (25)D a car as soon as I turned sixteen.
11.A.success | B.spelling | C.name | D.promotion |
12.A.top | B.bottom | C.foot | D.middle |
13.A.Never | B.Later | C.Soon | D.Seldom |
14.A.find | B.read | C.rush | D.put |
15.A.sad | B.hurried | C.excited | D.surprised |
16.A.sadness | B.anger | C.joy | D.love |
17.A.never | B.always | C.often | D.occasionally |
18.A.told | B.cried | C.hugged | D.watched |
19.A.strange | B.natural | C.common | D.funny |
20.A.careful | B.anxious | C.curious | D.boring |
21.A.Strangely | B.Unfortunately | C.Luckily | D.Surely |
22.A.breaking | B.trying | C.borrowing | D.buying |
23.A.wheels | B.windows | C.persons | D.lights |
24.A.boat | B.bicycle | C.car | D.bus |
25.A.sell | B.trust | C.borrow | D.drive |
A. | care about | B. | care for | C. | care of | D. | care to |