题目内容
10.People are divided into those who can jump out of bed each morning and those who need several hours to wake up.But does it tell the full story?I have hated getting up early all my life.The moment the alarm goes off in the morning I feel sick and it's hard to stomach any food until mid-morning.Nights,though,are a different story; I'll happily stay up and I'll do anything to escape an early start.
This makes me an owl,but I know plenty of larks who insist that dawn is the best part of the day.While I stumble into work bleary-eyed,they have been up for hours and even seem cheerful about it.By the evening the roles are reversed(颠倒).This is where we come into our own.
But it is a myth to say that society is neatly divided into lark and owls.Surveys that explore what time of day people prefer to do activities reveal that only 20% of adults are true larks or owls.That leaves 80% of us-half of which lean towards one direction or the other,the other half are neither.That's terrible for those owls around the world who have to exist in a society organised around the larks.Schools and work often start very early,and there's a sense of love for getting up early,while the owls are simply slovenly.But no one suggests that the larks are lazy for having an early night while owls are working.
Fortunately science is on my side.I'm not sleeping my life away or missing the best part of the day.I'm behaving according to my genes.Researchers have found that your chronotype(睡眠类型)is to a large extent genetic.So it seems that when I try to get up early I am fighting my genes.With the help of an alarm clock I can force myself to get up early.But as soon as I fail to set the alarm my genes will return to my old ways.
32.According to the passage,what is the characteristic of larks?D
A.They go to bed late and get up late.
B.They go to bed early and get up late.
C.They go to bed late and get up early.
D.They go to bed early and get up early.
33.What do we know about the surveys mentioned in the passage?B
A.20% of adults are true larks
B.40% of adults are neither larks nor owls.
C.Half of people seem to be owls.
D.People can only be divided into larks and owls.
34.The underlined word"slovenly"in Paragraph 4can be best replaced by"A".
A.lazy
B.bored
C.tired
D.stupid
35.What is the last paragraph mainly about?C
A.What helps us fall asleep
B.How much sleep we need
C.What makes people owls or larks
D.How to change one's sleep pattern.
分析 本文主要是谈论勤快和懒惰是如何形成的以及如何区分.
解答 32-35 DBAC
32 D 细节题. 根据文章第三 段 I know plenty of larks who insist that dawn is the best part of the day.可知larks认为早晨是一天中最好的时光,故选D.
33 B 细节题. 根据文章第四 段 That leaves 80% of us-half of which lean towards one direction or the other,the other half are neither.可知40%的成年人处于懒惰和勤快之间,故选B.
34 A 猜测词义题. 根据文章第四 段 there's a sense of love for getting up early,while the owls are simply slovenly.可知人们喜欢早起,不喜欢懒惰的人,故选A.
35 C 细节题. 根据文章最后一 段Surveys that explore what time of day people prefer to do activities reveal that only 20% of adults are true larks or owls. 可知本段主要是关于勤快和懒惰是如何形成的,故选C.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
![](http://thumb.zyjl.cn/images/loading.gif)
练习册系列答案
相关题目