题目内容

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Everyone can help to save the world

We are all environmentalists now. We all know about acid rain and the ozone hole. 【1】 As consumers we have the power to make decisions which will contribute to a better world and it is in our power to do what we can to protect the earth.

2 In this way we have the power to influence retailers (零售商) to sell us these so-called “green” products. Therefore, the supermarkets have understood the message and are now trying to improve their environmental image. They are turning to less wasteful and recyclable packaging. The range of “green” products will continue to expand to meet the growing demand. This message has also reached the manufacturers. 3 They have realized that protecting the environment may start as an advertising campaign but in the hands of intelligent people it can become a very profitable business. Besides, we can do more.

Furthermore, we also know there are other areas where all of us can make a positive contribution to a cleaner, healthier and safer environment. 4 There are a number of ways we can do this. For example, we now know how important it is to have our homes well insulated (隔热). We should choose the best energy efficient technology, such as modern light bulbs which can reduce electricity consumption by 80% over the older ones. We must also work hard to reduce the amount of rubbish we produce. We all produce tons of rubbish and waste disposal has become a big problem. As an environmentally-conscious consumer we should buy products which do not have so much packaging. Also, we should try to avoid non-returnable goods at all costs. In Scandinavia and Germany, for example, plastic bottles and cans are now returnable goods.

In conclusion it is important to emphasize once again the rise of consumer power. We must realize that we are all part of the problem. 5

A. We can all reduce energy consumption at home and so cut the emissions from power systems.

B. For example, when we walk into a supermarket we can choose to buy environmentally friendly products and reject products which damage our planet.

C. There are some other ways to protect the environment.

D. Companies are developing environmentally friendly products that maintain a high quality and a low price.

E. But what are we doing about these problems?

F. Nevertheless we must also realize that we have the responsibility to be part of the solution.

G. Everybody has the duty to contribute to a cleaner world.

【答案】

【1】E

【2】B

【3】D

【4】A

【5】F

【解析】

试题分析:文章讲述了我们每个人都是环境保护者,作为消费者,我们能够做许多事情来保护环境。

【1】E 考查上下文的理解判断能力。空格前一句We all know about acid rain and the ozone hole.提到了酸雨和臭氧洞的问题,后一句As consumers we have the power to make decisions which will contribute to a better world and it is in our power to do what we can to protect the earth.马上又说了我们作为消费者有能力去做一些事情来保护环境,因此E项放在这里正好能连接前后句,故答案为E。

【2】B 考查上下文的理解判断能力。为了承接上文,还有空格后面一句话说以这种方式我们就能影响零售商出售绿色产品。选项B是具体的实例来说明我们可以这么做,而且和后一句意思完全能衔接起来。故答案为B。

【3】D 考查上下文的理解判断能力。空格前一句话说能影响生产商制造厂,对应着D项中的companies,后一句话又提到保护环境,与D项的表述完全吻合,因此答案为D。

【4】A 考查上下文的理解判断能力。本段段首句Furthermore, we also know there are other areas where all of us can make a positive contribution to a cleaner, healthier and safer environment.我们还可以做许多事情来保护环境。A项正好是一个具体的实例,因此答案为A。

【5】F 考查上下文的理解判断能力本段是总结段,前面一句We must realize that we are all part of the problem说我们是问题的一部分,因此后面接上我们有责任成为解决问题的一部分,故答案为F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。

Nick Petrels is a doctor in Montreal.He works 60 hours a week.He takes care of 159 patients a week in the hospital and at his office.He’s been a doctor for ten years.

Dr Petrels gives his patients good medical advices.But he doesn’t just tell his patients when to do.He also sings to them on television.Dr Petrels has his own TV show.The show is in Italia,English and French.The doctor starts the show with a song and then gives medical advice.He explains a medical problem or disease in simple language.After that,he sings another song.

Dr Petrels produces and performs in his own show every week.The program is very popular with his patients and with people who enjoy his singing.His dream is to perform in Las Vegas.His favorite songs are love songs,and he has a compact disk of love songs that he wrote.Dr Petrels says,“I always love to sing.All my problems are gone when I sing.”But when Dr Petrels was young,his father didn’t want him to be a singer,so he went to a medical school.

Some people tell Dr Petrels he can help people more as a doctor.But Dr Petrels says he helps people when he sings,too.“I like to make people smile.Sometimes it’s difficult to make a sick person smile.Medicine and entertainment (娱乐)both try to do the same thing.They try to make people feel good.”

【1】Dr Petrels works 60 hours a week,because he________.

A.gives his patients medical advices

B.takes care of 159 patients a week

C.sings on television

D.has his own TV show

2Why is Dr Petrels called a singing doctor?

A.Because he has been a doctor for ten years.

B.Because he always loves singing.

C.Because he is popular with his patients.

D.Because he also sings to his patients on TV.

3In his TV show,Dr Petrels________.

A.sings and gives medical advices

B.sings about different diseases

C.starts to explain diseases with a song

D.sings love songs he wrote

4Dr Petrels’ show is popular________.

A.in Las Vegas

B.at medical school

C.with people who like his singing

D.with patients in Montreal

5Dr Petrels says he likes to________.

A.help people sing B.make people feel better

C.do the same thing D.make difficult people smile

【题目】阅读填空(共1小题)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

It is natural that young people are often 【1】 (comfort) when they are with their parents.

They say that their parents don’t understand them.They often think that their parents are out of touch with modern ways, 【2】 they are too serious and too strict with their children, and that they seldom give their children a free hand.

Parents often find 【3】 difficult to win their children’s trust and they always forget how they themselves felt when young.

Young people like to act without much thinking.It is one of their ways to show that they have grown up and they can face any difficult situation.Adults worry 【4】 (much) easily.Most of them plan things ahead.

Young people make their parents angry with their 【5】 (choose) in clothes, in entertainment and in music.But they do not mean to cause any trouble: It just shows that they feel cut off 【6】 the adult’s world, and they have not yet been accepted into their world.That’s why young people want to make a new culture of 【7】 own.And if their parents do not like their music or entertainment or clothes or their way of speech, this will make the young people very happy.

Sometimes you are so proud of yourself that you do not want your parents to say “yes” to what you do.All you want is 【8】 (leave) alone and do what you like.It is natural enough, after 【9】 (be)a child for so many years, when you were completely under your parents’ control.

If you plan to con0trol your life, you’d better win your parents.If your parents see that you have 【1】 high sense of responsibility, they will give you the right to do what you want to do.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网