题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Trampolining

What’s more fun than standing still? Jumping up and down on a springy piece of fabric (织物)! This activity is known as trampolining and it’s sweeping the nation.

The idea of trampolining is ancient. Eskimos have been throwing each other in the air for thousands of years. Firemen began using a life net to catch people jumping from buildings in 1887. __【1】_

A gymnast named George Nissan and his coach Larry Griswold made the first modern trampoline in 1936. __2__ They named their equipment after the Spanish word trampolín, which means diving board. The men wanted to share their idea with the whole world. In 1942 they began making trampolines to sell to the public.

Trampolines may be fun, but they can also be dangerous. __3__ Clubs and gyms use large safety nets or other equipment to make it safer. Most trampoline injuries happen at home. Since trampolines are more affordable than ever, injuries are even more common.

These injuries happen for many reasons. People may bounce too high and land out of the trampoline or onto the springs. _4_ Perhaps the worst injuries happen when untrained people try to do flips (快速翻转). Landing on your neck or head can cause injuries or even kill you.

_5__ There are many things that you can do to practice safe trampolining. Trampolines have been around for a while now. They have brought a lot of joy to many people. They can be a good source of exercise and activity. They can help people improve their balance and moves. But they can also be deadly. It is important to follow some professional guidance. Be sure that you are practicing safety while having a good time. Happy bouncing!

A. They found a winner when they performed a piece of spring across a steel frame.

B. And in the early 1900s, circus performers began bouncing off a net to amuse audiences.

C. Injuries also happen when many people are jumping at the same time.

D. Experts find that more than 100,000 people hurt themselves while using one each year.

E. You can surround your trampoline with a net so that people don’t fall off it.

F. They got the idea by watching swing artists bouncing off a tight net at the circus.

G. But don’t let all that bad news keep you down.

【答案】

【1】B

【2】F

【3】D

【4】C

【5】G

【解析】

试题分析:本文介绍蹦床。

【1】B分析本段的内容,可知本段主要介绍的是蹦床的历史,根据空格前的in 1887,并结合各个选项,可推断B(其中也含有年份)为正确选项。

【2】F根据本空格后的内容,可选出F为正确选项。

【3】D此空格的句子要做到承上启下的作用。既要说明蹦床的好处,也要指出其不足,结合各个选项的意思,可知D为正确答案。

【4】C根据本空格后的内容,尤其是关键词injuries,可知此题应选C。

【5】G根据本空格后的转折词but,以及but后面主要介绍的是蹦床活动的一些危险性,故可知此空格应该填蹦床的一些好处,故选G。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Removing the sleeve (封套), you will find a book that is entirely white,except for the names of its author and subject in elegant black type on the cover. It is the perfect design for the biography of a man who insisted that even the insides of his products be perfectly constructed, and that his factory walls flash in the whitest white.

The cover was the only part of the book Steve Jobs wanted to control,writes Isaacson in his introduction.Though Mr. Jobs pushed the biographer of Albert Einstein and Benjamin Franklin to write in his own way, generously allowing the writer more than 40 interviews, this book offers quite a different view of Mr. Jobs, who won much praise from his fans after his death on October 5th at the age of 56.

As a biographer of Albert Einstein and Benjamin Franklin, Mr. Isaacson knows how to celebrate longdead genius, but he claimed that Steve Jobs would not be entirely praiseful words.The picture he paints, particularly in the first half of this book, is not nice. Mr. Jobs emerges as a controlling and often coldblooded character. A child of the 1960s counterculture (反主流文化),he hated materialism and lived in simply furnished houses (in part because he was too particular about furniture),But when Apple went public in 1980, he refused to give any share to Daniel Kottke, a longtime supporter and soul mate from college. “He has to abandon the people he is close to”, observes Andy Hertzfeld, an early Apple engineer.

Mr. Jobs was undoubtedly possessing an extraordinary ability to attract others and inspire a kind of faith that could not be questioned. But also he could be cold and cruel. If he disapproved of an employee’s work,he often shamed him.“This is who I am, he once said after being challenged,“and you can’t expect me to be someone I’m not.” This disgusting personality wasn’t always helpful, but it served a purpose, writes Mr. Isaacson, many would “end their chain of horror stories by saying that he got them to do things they never dreamed possible”.

Mr. Isaacson treats Steve Jobs as the biography of record,which means that it is a strange book to read so soon after its subject’s death.

1The biography for Jobs is believed to have the perfect design because________.

A. it follows Jobs’ style

B. its cover is entirely white

C. black and white are his favorite

D. it is designed by a famous biographer

【2】The picture of Jobs that Isaacson paints in his book is________.

cruel humorous particular generous

A. ①③ B. ②③ C. ①④ D. ③④

【3】It can be safely concluded that________.

A. Jobs is highly spoken of in the book

B. Isaacson doesn’t think Jobs a good man

C. Jobs didn’t care about the design of the book

D. all descriptions of Jobs are not nice in the book

【4】This passage can be classified as________.

A. a personal diary B. a book review

C. a news report D. a TV interview

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网