题目内容

10.My wife and I used to feel that it was impossible to be a true friend to someone whose name we didn't know.How wrong we were!Years of Sunday-morning bus trips through the city with the same group of"nameless"people have changed our thinking.?
  Before the bus takes off,we all join in a conversation:where's the silent woman who sits up front and never responds to our cheery greetings?Here she comes.Her worn clothing suggests she doesn't have much money to spare,but she always takes an extra cup of coffee for the driver.?
  We get smiles from a Mexican couple as they get on the bus hand in hand.When they get off,they're still holding hands.The woman was pregnant late last year,and one day her change of shape confirmed that she'd delivered the child.We even felt a little pride at the thought of our extended family.?
  For many months,our only sadness lay in our inability to establish  the same friendship with the silent woman at the front of the bus.Then,one evening,we went to a fish restaurant.We were shown to a table alongside someone sitting alone.It was the woman from the bus.?
  We greeted her with friendly familiarity we'd shown all year,but this time her face softened,then a shy smile.When she spoke,the words escaped awkwardly from her lips.All at once we realized why she hadn't spoken to us before.Talking was hard for her.?
  Over dinner,we learned the stay of a single mother with a disabled son who was receiving special care away from home.She missed him desperately,she explained.?
"I love him…and he loves me,even though he doesn't express it very well,"she murmured."Lots of us have that problem,don't we?We don't say what we want to say,what we should be saying.And that's not good enough."?
  The candles flared on our tables.Our fish had never tasted better.But the atmosphere grew pleasant,and when we parted as friends-we shared names.
28.Which of the following might be the best title of this passage?A
A.Friends of the Road         
B.The Silent Woman on the Bus
C.Going to Work by Bus       
D.Different Kinds of Friendship
29.All the following statements can describe the woman exceptA.
A.cold      B.warm-hearted       C.silent         D.poor
30.The underlined word"establish"in the fourth passage probably has the same meaning asC.
A.keep         B.discover        C.set up         D.accept
31.Why did the woman usually keep silence while taking the bus?C
A.She was worried about her disabled son.
B.She was sad to see the happy Mexican couple us a single mother.
C.She had difficulty in expressing herself.
D.She was only interested in the bus driver.

分析 通读全文可知,作者和他的妻子在星期日早上的巴士车上遇到了很多"无名"的人才改变了他们的一些看法.

解答 28.A  考察主旨大意题.本题是让学生选出本文的最佳题目,也是总结概括的题型,通读全文可知,作者和他的妻子在星期日早上的巴士车上遇到了很多"无名"的人才改变了他们的一些看法.故用Friends of the Road比较贴切这篇文章;B项的巴士车上的安静女人,太片面;C项的坐巴士车去上班,文章没有提到;D项不同种类的友谊,如果说是不同种类的人更贴切一些.故A项正确.
29.A  考察推理判断题.根据文章第二自然段的where's the silent woman who sits up front可知,这个女人很安静,故C项排除;根据Her worn clothing suggests she doesn't have much money to spare可知,这个女人很穷,故D项排除;根据but she always takes an extra cup of coffee for the driver.可知,这个女人心地是善良的,因为她总是请司机喝咖啡,虽然她没有太多的钱.故A项正确.
30.C  考察词义猜测题.根据文章第四自然段For many months,our only sadness lay in our inability无能无力 to establish the same friendship with the silent woman at the front of the bus.由于在巴士车上,这个女人很沉默,所以作者和他的妻子都很悲哀的无能为力去跟这个坐在公交车前面的这个女人建立友谊.故我们可知划横线的单词含义为建立,确立.故C项正确.
31.C  细节理解题.根据第四段最后一句Talking was hard for her.可知,她在表达自己方面有困难,故答案为C

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关题目
1.My friend Kenny and his family had just returned from Disney World."I saw a sight I'll (31)D forget,"he said."I want you to know about it."
He and his family were (32)B Cinderella's(灰姑娘)castle.It was packed with kids and parents.Suddenly all the children rushed to one (33)A.If it had been a boat,the castle would have tipped over.Cinderella had (34)C.
Kenny said she was a beautiful young girl with each hair (35)B,white skin,and a sweet smile.She stood in the garden of (36)D,each wanting to touch and to be touched.
For some reason Kenny (37)A and looked toward the other side of the castle.There was a boy who might be seven or eight years old.His (38)C was hard to determine because of his height.Dwarfed(侏儒)in height,he stood (39)B quietly,holding the hand of an older brother.
It was very (40)D that he wanted to be with the children.He (41)A to be in the middle of the kids reaching for Cinderella.But can't you feel his (42)C of  being turned down?Fear of being laughed at again?
But Cinderella (43)B the little boy.She immediately began walking in his direction. (44)D but firmly inching through the crowd of children,she became (45)C.She walked quickly across the floor,bent down and placed a (46)A on his face.
"I thought you would (47)B the story,"Kenny told me.I did.It (48)C me of the one you and I had heard of before.The names are (49)A,but isn't the story almost the same?In both cases a gift was given.In both cases love was (50)D.In both cases the lovely one performed a gesture beyond words.

31.A.alwaysB.oftenC.everD.never
32.A.outsideB.insideC.besideD.behind
33.A.sideB.stepC.wallD.stop
34.A.leftB.startedC.enteredD.disappeared
35.A.in lengthB.in placeC.in peaceD.in advance
36.A.studentsB.girlsC.parentsD.kids
37.A.turnedB.whisperedC.jumpedD.shook
38.A.nameB.appearanceC.ageD.mind
39.A.thinkingB.watchingC.listeningD.searching
40.A.strangeB.stupidC.humorousD.obvious
41.A.longedB.failedC.regrettedD.pretended
42.A.pleasureB.angerC.fearD.amusement
43.A.protectedB.noticedC.supportedD.saved
44.A.RudelyB.HardlyC.RelaxedlyD.Politely
45.A.tiredB.busyC.freeD.astonished
46.A.kissB.handC.giftD.touch
47.A.catchB.appreciateC.followD.inspire
48.A.warnedB.informedC.remindedD.cheated
49.A.differentB.importantC.necessaryD.unique
50.A.separatedB.dividedC.expandedD.shared
18.Mark Twain was a great writer.He was from the USA.He was born in 1835.He was also a famous speaker.He was famous for his sense of humour.Many people liked to listen t o him talk because he liked to tell some interesting stories to make people laugh all the time.
One day Mark Twain was going to a small town because of his writing.Before he was going to leave,one of his friends said to him that there were always a lot of mosquitoes in the town and told him that he'd better not go there.Mark Twain waved his hand and said,"It doesn't matter.The mosquitoes are no relatives of mine.I don't think they will come to visit me."
After he arrived at the town,Mark Twain stayed in a small hotel near the station.He went into his room,but when he was just about to have a rest,quite a few mosquitoes flew about him.The waiters felt very sorry about that."I'm very sorry,Mr.Mark Twain.There are too many mosquitoes in our town."One of them said to him.
Mark Twain,however,made a joke,saying to the waiter,"The mosquitoes are very clever.They know my room number.They didn't come into the wrong room."What he sa id made all the people present laugh heartily.
But that night Mark Twain slept well.Do you know why?That was because all the waiters in the hotel were driving the mosquitoes away for him during the whole night.

29.Why did Mark Twain go to the town?B
A.To make a speech.
B.To do something for his writing.
C.To see one of his relatives.
D.To see one of his friends.
30.Why did the w aiters feel sorry?B
A.Their hotel was too small.
B.There were quite a few mosquitoes in the room.
C.They did something wrong to Mark Twain.
D.The room was not very clean.
31.All the people present laughed heartily becauseD.
A.the mosquitoes knew Mark Twain's room numbe
B.Mark Twain gave the waiters some nice presents
C.the mosquitoes didn't come into the wrong room
D.Mark Twain made a joke
32.Which of the following is true according to the text?C
A.Mark Twain didn't have a good rest that night.
B.There were not mosquitoes in the hotel any longer.
C.No mosquitoes troubled Mark Twain in the night.
D.The owner of the hotel looked after Mark Twain well at night.
5.World travel has moved on to a new level as new websites spring up to enable travelers to plan their trips online.Virtual tourism is the latest name of the game and although relatively new,has seen some tourism websites grow to host over one-million users.
Typically,this development features a website that contains the answers to almost any tourism question.Tips and information are not provided by a single source,such as the website host,but rather from travelers themselves-often in the thousands.This has proven to be exceptionally beneficial for would-be travelers who are seeking infomtation on questions such as where to find the best museum or beach; whether it is better to tour Brussels with a bicycle or on foot; and which exchange rate bureaus are available in Italy.Questions about food and restaurants; tourist spots; safety; accommodation; and others are all answered.In addition,posted tips promote better preparation,such as what to pack when heading for Sicily(西西里岛).
Apart from the useful tips,visual images and virtual tours have also been made available.If you'd like to visit the Eiffel Tower,it's a good idea to view the surrounding areas; to pick a safer train route; or to know that it's very close to the Seine River and that a walk along it would enhance the experience.
Virtual tours have sprung up globally.In South Africa,John Gore established the Virtual Tour Guide in November last year.On his blog,Gore was quoted a saying,"The world is panoramic(全景的)."'We are able to tum our heads and look in all directions and get a feel for where we are,but the typical photograph cannot show or describe that experience completely."However,there is ananswer-technology makes it possible to share the world around us in a 360degree panoramic way,which really makes the viewer feel as though he or she is really there.

67.Why is virtual tourism more and more popular?B
A.Online games are more and more attractive.
B.Many new websites appear and develop fast.
C.More and more people want to travel abroad.
D.It helps travelers save as much money as possible.
68.From the second paragraph we knowD
A.we can solve any problem on websites
B.websites offer all the tips and information
C.we can get all our questions answered online
D.we can get many tips about tourism on websites
69.What does the underlined word"sprung up"most probably mean?A
A.Appeared.  B.Moved.  C.Competed.  D.Reduced.
70.What makes us see the world in a panoramic way?C
A.Information.  B.Photograph.  C.Technology.  D.Virtual images.
15.I arrived late one night on a business trip,so I decided to have dinner in the hotel I stayed in.As I was finishing my meal,an elderly couple came in.They were holding hands and had lovely smiles on their faces.They sat three tables from me.I was amazed at the love they showed for each other.It stuck me because it was shortly after ending a 20-year marriage and I still had pain in my heart.
My waiter was also their waiter.As I paid my bill,I asked what their bill was.He told me,and I gave him $40to pay their bill.He asked if I knew them and I told him"No,I just wanted to repay them for the love that they were showing to each other,"and then I left.
The next day I entered the restaurant again.After I had been seated,the waiter who served me the night before told me that the strangest thing happened after I left the restaurant.When the elderly couple went to pay for their meal,they were told that it had been paid.The waiter just told them what I said.They were amazed.They looked around,asked for the bill of two young couples who were seated together,paid their bill and left.
I smiled and ordered my meal.About 45minutes later,I finished my meal and was about to head out,but my waiter was nowhere to be found.I explained to the hostess that I needed to pay for my meal and hurry to the airport.She smiled and explained that I would not have to pay,because she felt she should pay for my bill because of the joy brought to the faces of the elderly couple and the amazement of the young couples.
When I told her that they didn't have to do that,she said with a smile"Love creates Love."

21.From the first paragraph we know the writer must feelC.
A.pleased   B.worried 
C.sad       D.nervous
22.The elderly couple paid the bill of the two young couples because theyB.
A.knew the two young couples          
B.were happy to pass the love they got
C.were always ready to help poor people
D.wanted to invite the young people to the meal
23.The writer's purpose of writing the passage is toD.
A.suggest true love never dies           
B.share an interesting experience
C.encourage us to help people in need
D.prove a show of love really makes a difference.
6.Once upon a little boy who wanted to meet God.He knew it was a long trip to where God lived,so he packed (41)A suitcase with food and water and he(42)C his journey.
When he had gone about three blocks,he (43)B an old woman.The boy sat down next to her and (44)D his suit.He was about to take a drink(45)A he noticed that the old lady looked thirsty,so he offered him a drink.
The man (46)C it and smiled at the boy.His smile was so (47)B that the boy wanted to see it again,so he offered him another one.
The man again smiled at him.They sat there all afternoon eating and smiling,(48)D  they never said a word.
As it grew dark,the boy (49)B it was time to leave,but before he had gone more than a few steps,he turn around,(50)C  back to the old man and gave him a hug.The man  (51)A  him his the biggest smile ever.
When the boy(52)D home a short time later,his mother was (53)Bby the look of joy on his face.She asked him what made him so happy?He replied,"I had lunch with God and God's got the most beautiful (54)CI've never seen!
Meanwhile,the elderly man returned (55)A  his home.His son was amazed by the look of joy on his face and asked him the (56)Bquestion as the little boy's mother.The elderly man replied,"I ate and drank in the park with God."However,he (57)C,before his son responded,"you know,he's much (58)Dthan I expected."
Too often we underestimate(低估)the  (59)Aof a touch,a smile,and a kind of word,all of which have the potential to turn a life around.We should treat the people we meet (60)B;they come into our lives for a reason.Embrace(拥抱)all equally!

41.A.hisB.herC.itsD.yours
42.A.delayedB.destroyedC.startedD.stopped
43.A.missedB.metC.caughtD.left
44.A.hidB.repairedC.examinedD.opened
45.A.whenB.ifC.althoughD.unless
46.A.refusedB.avoidedC.acceptedD.smell
47.A.uglyB.pleasantC.angryD.long
48.A.andB.orC.asD.but
49.A.imaginedB.realizedC.announcedD.pretended
50.A.shoutedB.lookedC.ranD.threw
51.A.gaveB.promisedC.suppliedD.begged
52.A.leftB.calledC.workedD.returned
53.A.knockedB.surprisedC.pleasedD.wasted
54.A.drinkB.foodC.smileD.face
55.A.toB.onC.inD.from
56.A.strangeB.sameC.uniqueD.unusual
57.A.repliedB.remindedC.addedD.thought
58.A.braverB.shorterC.clevererD.younger
59.A.powerB.qualityC.favourD.difference
60.A.differentlyB.kindlyC.calmlyD.younger

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网