题目内容

6."A person's a person,no matter how small,"Theodor Seuss Geisel,Dr.Seuss,would say."Children want the same things we want.To laugh,to be challenged,to be entertained and delighted."
Brilliant,humorous,and always respectful of children,Dr.Seuss charmed four generations of youngsters and parents.In the process,he helped millions of kids learn to read.
Dr.Seuss was born Theodor Geisel in Springfield,Massachusetts,on March 2,1904.After graduating from Dartmouth College in 1925,he went to Oxford University,intending to acquire a doctor's degree in literature.At Oxford,Geisel met Helen Palmer,whom he married in 1927.Upon his return to America later that year,Geisel published cartoons and humorous article for Judge,the leading humor magazine in America at that time.His cartoons also appeared in major magazines such as Life,Vanity fair,and Liberty.Geisel gained national exposure when he won an advertising contract for an insecticide called Flit.He coined the phrase"Quick,Henry,the Flit!",which became a popular expression.
Geisel published his first children's book,And to Think That I saw It on Mulberry Street,in 1937after 27publishers rejected it.
He began to work as Dr.Seuss on illustrated literature,mostly children's literature,in the late 1930s,publishing the books And to Think That I Saw It on Mulberry Street(1937),The 500Hats of Bartholomew Cubbins(1938),The King's Stilts(1939),The seven Lady Godivas(1939),and Horton Hatches the Egg(1940).
As the winner of the Pulitzer Prize in 1984,an Academy Award,three Emmy Awards,three Grammy Awards,and three Galdecott Honors,Geisel wrote and illustrated 44books.While Theodor Geisel died on September 24,1991,Dr Seuss lives on,inspiring generations of children of all ages to explore the joys of reading.

25.From the first two paragraphs,we can tell Dr.SeussA.
A.showed great respect for children.
B.used to be a teacher.
C.was very kind and generous.
D.wrote books for children.
26.The underlined part"gained national exposure"in the third paragraph can be explained as"C."
A.was exposed to advertising.
B.learned a lot about advertising.
C.become famous in the USA.
D.earned a lot of money.
27.According to the passage,And to Think That I saw It on Mulberry StreetD.
A.was published in 1939.
B.is Geisel's second children's book
C.won Geisel the Pulizer Prize.
D.had been rejected 27times before being published.
28.What can be inferred from the last paragraph?C
A.Geisel wrote 44books in his life.
B.Thedor Geisel died at the age of 90.
C.Dr.Seuss's children's books must sell very well.
D.Theodor Geisel won awards 5times.

分析 本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了西奥多•苏斯•盖泽尔,他聪明,幽默并且始终尊重孩子,他的书成为了成百上千个孩子的读物,同时他也赢得了很多奖项,他的一生中一共出版了四十四本书,对儿童读物产生了深远的影响.

解答 25.A  细节理解题,根据第二段Brilliant,humorous,and always respectful of children,Dr.Seuss charmed four generations of youngsters and parents.In the process,he helped millions of kids learn to read.可知苏斯博士聪明,幽默并且始终尊重孩子,他帮助了成千上万个孩子学会阅读,故选A.
26.C  推理判断题,根据第三段Geisel gained national exposure when he won an advertising contract for an insecticide called Flit.可知当盖泽尔赢得了一个杀虫剂的广告的时候他获得了全国的关注,因此可知"gained national exposure"指的是在美国是著名的,故选C.
27.D  细节理解题,根据第四段Geisel published his first children's book,And to Think That I saw It on Mulberry Street,in 1937after 27publishers rejected it.可知盖泽尔的第一本儿童书在1937年之前曾有27次被拒绝出版,故选D.
28.C  推理判断题,根据最后一段As the winner of the Pulitzer Prize in 1984,an Academy Award,three Emmy Awards,three Grammy Awards,and three Galdecott Honors,Geisel wrote and illustrated 44books.可知盖泽尔的一生赢得了很多奖项,并且写了很多书,由此推知他的书销量很好,故选C.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
8.Tony was the kind of guy you love to hate.He was always in a good mood and always had something(16)positiveto say.
Once Tony was robbed by three(17)armedrobbers in a restaurant business.The robbers panicked and shot him when they knew he wanted to call the(18)police.Luckily,Tony was found and sent to the local hospital.After 18hours of(19)surgeryand weeks of intensive care,Tony was (20)releasedfrom the hospital with the bullets still in his body But returning home made Tony happy and
relax.
I saw Tony about six months after the(21)incident.When I asked him how he was,he replied,"I remembered that I had two(22)choices:I could choose to live,or I could choose to die.I chose to live."
Tony(23)continued,"People around us kept telling me I was going to be fine.But(24)Butwhen they wheeled me into the emergency room and I saw the(25)expressionson the faces of the doctors and nurses,I got really  (26)scared.In their eyes,I read,‘He's a dead man.'I knew I needed to(27)take action."
"What did you do?"I asked(28)curiously.
"Well,there was a big,but rude nurse shouting questions(29)atme,"said Tony.
"She asked if I was allergic to anything.‘Yes,'I replied.The doctors and nurses stopped(30)working as they waited for my reply.I took a deep breath and yelled,‘(31)Bullets!'"
"Over their laughter,I told them.‘I am choosing to live.Operate on me(32)only ifI am alive,not dead.'"
Tony lived thanks to the skill of his doctors,but also because of his amazing attitude.I(33)learnedfrom him that every day we have the choice to live fully.
(34)Attitude,after all,is everything.Life is all about choices.But the bottom line:It's your choice that(35)affecthow you live life.

16.A.wonderfulB.importantC.positiveD.interesting
17.A.hungryB.rudeC.pitifulD.armed
18.A.doctorB.policeC.bossD.waiter
19.A.surgeryB.struggleC.battleD.wait
20.A.releasedB.movedC.escapedD.kept
21.A.diseaseB.incidentC.businessD.affair
22.A.tasksB.purposesC.choicesD.decisions
23.A.answeredB.askedC.questionedD.continued
24.A.ButB.SoC.OrD.As
25.A.impressionsB.expressionsC.feelingsD.remarks
26.A.proudB.happyC.concernedD.scared
27.A.take actionB.worry aboutC.take chargeD.watch out
28.A.carelesslyB.curiouslyC.willinglyD.unconsciously
29.A.fromB.downC.outD.at
30.A.workingB.eatingC.playingD.sleeping
31.A.MedicineB.OperationC.BulletsD.Doctors
32.A.even thoughB.in caseC.so thatD.only if 
33.A.receivedB.learnedC.heardD.chose
34.A.MethodB.ImaginationC.PersistenceD.Attitude
35.A.touchB.changeC.affectD.promise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网