题目内容

Sam Berns wasn’t like any other boy. He was 17 and he had an aging disease known as progeria.

“Even though I have many difficulties in my life, I don’t want people to feel bad for me,” Sam said during a TED talk.

Progeria affects approximately one in every 4 million to 8 million newborns. Right now, there are only about 200 children living with it worldwide. The genetic(基因的) change tied to it causes those with the disease to produce the protein progerin, which blocks normal cell function.

His view on life is extremely inspiring. He had to face challenges no one else could even dream of. As children with progeria age rapidly, they suffer from a loss of body fat and hair and an inability to gain weight. That didn’t keep Sam down, though.

“All in all, I don’t waste energy feeling bad for myself,” Sam said. “I surround myself with people that I want to be with. And I keep moving forward.”

This boy from Boston was so amazing, famous people and athletes wanted to take him under their own. Last Saturday night could have been an amazing moment for Sam. One of his favorite teams, the New England Patriots, wanted to make him their honorary captain during a playoff game.

Instead, it just was’t meant to be. Sam passed away before he had a chance to stand next to his team, so they held a moment of silence before the game for him.

Sam’s unbelievable view on life, and his deep effect on others, is hard to forget. He was presented with so many challenges in life but he wasn’t afraid to face them. Be more like Sam, this wonderful teen. Surround yourself with positive people, love them and move forward.

1.We can infer from the passage that Sam Berns was ________.

A. very fat B. very thin

C. good-looking D. young-looking

2.According to the passage, Sam Berns was a boy ________.

A. of great intelligence

B. of complete failure

C. with an optimistic view on life

D. with a passive view on life

3.What does the underlined word “it” in paragraph 3 mean?

A. Cell. B. Change. C. Progerin. D. Progeria.

4.What is the main purpose of this passage?

A. To praise Sam Berns for his hardwork.

B. To show how famous Sam Berns was.

C. To encourage readers to live a positive life.

D. To show how Sam Berns dealt with challenges.

1.B

2.C

3.D

4.C

【解析】

试题分析: 本文讲述了Sam -一个患有儿童早衰症的17岁的少年,他从不感觉自己很糟糕,他勇敢地面对生活中的各种挑战,并且他总是和积极的人交朋友,一直往前行进。

1. 细节理解题。从文中第四段As children with progeria age rapidly, they suffer from a loss of body fat and hair and an inability to gain weight.当患有儿童早衰症的孩子们年纪快速增大时,他们会遭受身体的脂肪和头发的减少而且没有再增重的能力。可知选B。

2.His view on life is extremely inspiring.他对生活是极其鼓舞人心的。以及第五段“All in all, I don’t waste energy feeling bad for myself,”总之,我不会浪费精力来觉得自己很悲惨的,And I keep moving forward.” 我会坚持向前迈进。这些都可以看出Sam 是一个对生活乐观积极的男孩。故选C。

3.Progeria affects approximately one in every 4 million to 8 million newborns. Right now, there are only about 200 children living with it worldwide. Progeria在每四百万到八百万的新生儿中影响大约一个,现在,全世界有200个儿童患有Progeria,故The genetic(基因的) change tied to it causes此句中的It指的是Progeria,故选D。

4. 主旨理解题。从文中最后一段Be more like Sam, this wonderful teen. Surround yourself with positive people, love them and move forward.多像Sam,这个棒棒的青少年。让你周围充满积极的人,爱他们并且要不断前行。再结合全文讲述的Sam的事例,可知选C

考点:考察人物教育类阅读

练习册系列答案
相关题目

Enjoy a museum visit with your class!

Available(可获得的) Programs:

Art Tells a Story: By looking at the subject matter and by drawing from personal experiences, students can find the story in some works of art. ( All grades)

Learning to Look: An interactive (互动的)tour that explores a variety of (各种各样的)art using storytelling, movements, music, games, and other techniques helps introduce children to a museum. (Preschool~ Grade 3)

Native American Collection: This program explores relationships that exist between art, culture, the geographic location and natural resources. Students will see a bowl made by Maria Martinez, a Towa storyteller, a Northwest coast mask, and Inuit clothing. ( For Grades 2~5)

The Language of Art: Classes are welcome into the museum to take part in an interactive tour of American Art. It gives participants a new set of vocabulary while helping them feel comfortable. Art-on-the-Move: Teachers may borrow suitcases filled with art objects. Free organizations with Education Membership.

Planning Your Visit:

Booking: Booking is necessary for all tours and programs. Please book at least a week in advance. Teachers are encouraged to organize self-guided visits for their classes during public hours.

Tour Hours: Tours can be organized between 9:30 a.m. and 5:00 p.m. on weekdays. Program Fees: Tours are free for those with Education Membership. There is a charge of $6 per student of non-member organizations. Tour with art activities cost $12 per student (non-members) or $10 per student (members).

Chaperones(保护人):We require one adult chaperone for every 10 children. Chaperones help to make your museum visit a success. A chaperone must pay $5 admission.

Lunch: We regret that no lunch facilities are available at the museum.

Museum Rules: Don’t touch works of art. Don’t take photographs.

Ask questions. Look, and then LOOK again!

Enjoy!

1.If teachers want their students to learn about what a museum is, they will choose____________.

A. Art Tells a Story. B. Learning to Look.

C. The Language of Art. D. Native American Collection.

2.Why does the museum feel sorry?

A. Taking photos is not allowed at the museum.

B. Visitors can’t touch works of art at the museum.

C. Visitors are not able to have lunch at the museum.

D. Visitors can’t take part in all the activities at a time.

3.How much should the museum charge a class of 60 students with Education Membership for a tour with art activities?

A. $600. B. $630. C. $720. D. $750.

4.What do teachers need to do before leading their classes to the museum?

A. To make bookings ahead of time.

B. To try to get Education Membership.

C. To learn about the history of the museum.

D. To ask for the permission of self-guided visits.

5.In which section of the newspaper does the passage most probably appear?

A. Health. B. News.

C. Culture. D. Advertisement.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网