题目内容

Reading newspapers has become an important part of our life. Many people begin their day by reading the papers. In this way they learn what is going on in the world. Sometimes, however, they do not have time to read the news carefully, so they just take a quick look at the front  page; at other times they may be in such a hurry that they have time only to look at the headlines.
There are newspapers to meet the needs of (满足…的需求)every reader. In big cities there are many kinds of papers. In small towns there are fewer newspapers. In some places the paper comes out once a week.
Today, as a group, English language newspapers enjoy the largest number of readers. With the development(发展)of the world, some new newspapers will come out in the years to come.

【小题1】Many people ______ as the first thing every morning.

A.read newspapers
B.listen to the radio
C.watch the TV news
D.listen to the news on the radio
【小题2】When people are busy, they      .
A.they don’t read newspapers
B.still read newspapers carefully
C.only look at the front page of the newspaper carefully
D.either take a quick look at the front page or only look at the headlines
【小题3】Which of the following is RIGHT?
A.The most important news is not on the front page.
B.In some places papers come out every two weeks.
C.There are more papers in small towns than in big cities.
D.There are different kinds of newspapers to meet people’s needs.
【小题4】       enjoy the largest number of readers?
A.Newspapers in Chinese
B.Newspapers in English
C.Newspapers in German
D.Newspapers in French
【小题5】“Some new newspapers will come out in the years to come.” means      .
A.more newspapers will come out next year
B.people will send some new newspapers in the future
C.people will read more new kinds of papers in the coming year
D.People will see a great number of new newspapers in the future

【小题1】A
【小题2】D
【小题3】D
【小题4】B
【小题5】D

解析试题分析:本文叙述了在人们的日常生活中,看报纸是日常生活中的重要组成部分,不同的人需要不同的报纸,在不久的将来,将会有新的报纸出现。
【小题1】细节理解题。根据Many people begin their day by reading the papers.可知许多人每天的第一件事就是看报纸,故选A。
【小题2】细节理解题。根据they do not have time to read the news carefully, so they just take a quick look at the front  page; at other times they may be in such a hurry that they have time only to look at the headlines.当人们忙的时候就匆忙地浏览一下首页或标题,故选D。
【小题3】细节理解题。根据There are newspapers to meet the needs of (满足…的需求)every reader. In big cities there are many kinds of papers.可知不同的报纸迎合不同人的需要,故选D。
【小题4】细节理解题。根据English language newspapers enjoy the largest number of readers. 可知英文报纸有最多的读者,故选B。
【小题5】细节理解题。根据With the development(发展)of the world, some new newspapers will come out in the years to come. 可知随着社会的发展,新的报纸在不久的将来会出现。故选D。
考点:社会生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Many of us have been troubled by junk mail or phone calls from salespeople. We are especially       that our personal information has been leaked(泄露)。
Here comes some good news. On Dec. 28,China’s top law-making body made rules to       personal information online and public interests(利益)。Such a decision is timely and       .  Online information safety has been a problem        no Internet laws. Some people are making use of the Internet to damage(损害)the rights and interests of the nation and people.
Liu Yang ,a bank officer in Beijing said to China Daily that he has received many     from a school that asked        he was interested in security(证券)classes.” I am        for a licensing examination, but I’d like to know how those schools could know that if the examination organizers didn’t       my information,” he said.
The trading of personal information is not      in the rules .Companies and government staff who break the rules will be       .If people find their information has been        online, they have the right to ask websites to delete it .
The rules also ask Internet     to give their real names to service providers. Some main micro-blogging services,         Tencent Weibo and Sina Weibo, already started asking users to stop online rumors(谣言)and create a healthy online         .But users can continue to use their Web names when posting something online.
Making laws to protect personal information and stop junk electronic information is          in other countries .Nearly 100 countries have such laws, including the US, the UK and Japan.

【小题1】
A.excitedB.angryC.proudD.silent
【小题2】
A.inventB.produceC.protectD.introduce
【小题3】
A.necessaryB.truthfulC.heavyD.patient
【小题4】
A.such asB.up toC.full ofD.because of
【小题5】
A.presentsB.lettersC.messagesD.visitors
【小题6】
A.whatB.whetherC.whyD.when
【小题7】
A.increasingB.discussingC.translating D.preparing
【小题8】
A.repeatB.createC.treatD.sell
【小题9】
A.allowedB.warnedC.stolenD.listed
【小题10】
A.agreedB.punishedC.refusedD.argued
【小题11】
A.explainedB.reportedC. heardD. spread
【小题12】
A.buyersB.writersC.usersD.partners
【小题13】
A.followingB.includingC.discoveringD.remaining
【小题14】
A.traditionB.environmentC.businessD.instrument
【小题15】
A.specialB.magicC.historicalD.common

Popular breakfast foods in the United States, as in many other countries around the world, include coffee, milk, juice, eggs and bread. Some other breakfast items served in the United States are thought by many to be traditionally American. However, they actually come from other countries.
A very popular breakfast food in America is the pancake---a thin, flat cake made out of flour and often served with maple syrup. The idea of the pancake is very old. In fact, pancakes were made long ago in ancient China.
Bagels, a round thick bread with a hole in the middle, are also popular for breakfast in America. Polish people in the late 1600s came up with the idea for the first bagels and this new kind of bread soon took off across Eastern Europe.
In the late 1800s, thousands of Jews from Eastern Europe traveled to the United States and brought the recipe for bagels with them. Today, New York bagels are said to be the best in the world. Many people have them with cream cheese for breakfast on the go.
Doughnuts (usually spelled “donut” in the United States) came from France. They were served to American soldiers in France during World War Ⅰ(第一次世界大战). After the war, American soldiers asked cooks in the United States to make doughnuts for them. Now, served with coffee, they are a very popular breakfast food across the United States.
【小题1】This reading is mainly about _______.

A.famous places in the United States to eat breakfast
B.popular American breakfast foods coming from China
C.the most popular types of pancakes in the United States
D.the history of popular breakfast foods in the United States
【小题2】Which of the following is TRUE for both bagels and donuts?
A.They both came from Europe.
B.They are both easy to make.
C.They are both sweet.
D.People in New York make them best.
【小题3】Who brought bagels to America?
A.Polish people. B.Jewish people.
C.Chinese people D.American soldiers.
【小题4】Which of the following is true about doughnuts?
A.It was first made by the French.
B.The soldiers invented them in World War I.
C.Only soldiers eat them in the Untied States.
D.It is round with a hole in the middle.
【小题5】This passage tells us that ________.
A.the Americans like to eat sweet foods for breakfast
B.all American foods come from other countries
C.not all American foods are really American
D.very few Americans have breakfast every day

Many people say that they are working too many hours. They don't have enough time to have a rest or to stay with their family.
Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker.
Why do people work so many hours? Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies don't pay overtime. Their workers don't get more pay for more work. Some people think it's their duty (责任) to work more hours. Some are afraid of losing their jobs if they don't work more hours.
Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the USA, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days. In Great Britain, there is a saying, "All work and no play makes Jack a dull (迟钝的) boy." If that is true, there must be a lot of dull people in the world.
【小题1】A Japanese worker works ________ more hours a year than a French one.

A.513B.1,646
C.2,159D.3,805
【小题2】The word "extra" in Paragraph 3 means ________.
A.正常的B.额外的
C.有用的D.少量的
【小题3】People in ________ get only two weeks of paid vacation a year.
A.FranceB.Germany
C.the USAD.Great Britain
【小题4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.No companies offer vacations to their workers.
B.Many people say they have enough time to have a rest.
C.Not all companies pay their workers for more work.
D.More than half of workers use all their vacation days.
【小题5】What can we learn from the passage?
A.Many workers have to work long hours.
B.Many people have vacations long enough.
C.Work hours are the same around the world.
D.There are a lot of dull people in the world.

More than anything else in the world, Lion liked being King of the jungle. He walked around, showing off his power and pride.
Each day Lion took a long lazy sleep under the shade of his favourite tree. He always dreamed of weaker animals bowing(鞠躬) before him.
One day Mouse ran through the jungle and tripped over Lion’s huge paws. Lion woke up with a start.“How dare you wake me up!”he shouted angrily.  Lion grabbed(抓住)  Mouse with one paw.“On the second thought, I’m in the mood for the snack, and you’ll make a delicious meal.”he said.
Mouse cried out,“King Lion, please spare(饶恕) me! If you let me live, I’ll always remember your kindness. And, some day, I might be able to help you.”
“How could such a powerless little mouse ever help me?”That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go. A week later, Lion was walking through the jungle on the way to his favourite tree when he stepped onto a hunter’s net. The net scooped him up. No matter how he twisted (扭动) and turned, he couldn’t escape.
When Mouse heard Lion’s frightened shouts, he raced to help. Mouse quickly chewed(咬)through the ropes to make a hole in the net. Soon, Lion moved out and was free. Lion looked down at the little mouse.“Thank you for saving my life,”said Lion, smiling his widest smile.  “I was mistaken. You are not a powerless little mouse. You are a great friend!”
【小题1】What did Lion do each day?

A.He stepped onto a hunter’s net.
B.He bowed before weaker animals.
C.He showed kindness to animals in the jungle.
D.He had a good sleep under his favourite tree.
【小题2】. How did Mouse wake up Lion?
A.He made a hole in the net.
B.He shouted at Lion angrily.
C.He tripped over Lion’s paws.
D.He prepared a delicious meal for Lion.
【小题3】Why did Lion let Mouse go?
A.Because he was trapped in the net.
B.Because he took Mouse as his good friend.
C.Because he believed Mouse could save him.
D.Because he doubted if Mouse could be of any help.
【小题4】What do you think of Mouse?
A.Clever and honest. B.Silly and lazy
C.Humorous and stubborn D.Proud and selfish.
【小题5】What can we learn from the passage?
A.Pride makes you lose what you have.
B.Don’t put all your eggs in one basket.
C.Even the small can show great strength.
D.When the cat’s away, the mice will play.

In the United States, when one becomes rich, he wants people to know it. And even if he does not become very rich, he wants people to think that he is. That is what “keeping up with the Joneses” is about. It is the story of someone who tried to look as rich as his neighbours.
The expression was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand. He told this story about himself. He began earning $ 125 a week at the age of 23. That was a lot of money in those days. He got married and moved with his wife to a very wealthy neighbourhood outside New York City. When he saw that rich people rode horses, Momand went horseback riding every day. When he saw that rich people had servants, Momand and his wife also hired a servant and gave big parties for their new neighbours.
It was like a race, but one could never finish his race because one was always trying to keep up. The race ended for Momand and his wife when they could no longer pay for their new way of life. They moved back to an apartment in New York City.
Momand looked around him and noticed that many people do things just to keep up with rich lifestyle of their neighbours. He saw the funny side of it and started to write a series of short stories. He called it “Keeping up with the Joneses” because “Jones” is a very common name in the United States. “Keeping up with the Joneses” came to mean keeping up with rich lifestyle of the people around you. Momand’s series appeared in different newspapers across the country for over 28 years.
People never seem to get tired of keeping up with the Joneses. And there are “Joneses” in every city of the world. But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does, Mr. Jones always seems to be ahead.
【小题1】Some people want to keep up with the Joneses because they ________.

A.want to be as rich as their neighbours
B.want others to know or to think that they are rich
C.don’t want others to know they are rich
D.want to be happy
【小题2】It can be inferred (推断) from the story that rich people like to ________.
A.live outside New York City
B.live in New York City
C.live in apartments
D.have many neighbours
【小题3】Arthur Momand used the name “Jones” in his series of short stories because “Jones” is ________.
A.an important name
B.a popular name in the United States
C.his neighbour’s name
D.not a good name
【小题4】If a person who keeps up with the Joneses, he would _________.
A.do as the poor persons around him do
B.do everything he likes to do
C.do as his neighbours do
D.do as the rich people around him do

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网