题目内容
It can’t be truer that when in Rome do as the Romans do. So it’s important for you to know what you can talk with the local people in other countries.
In France
You’ll find that conversations often turn into heated discussions. You’d better give opinions only on subjects that you are knowledgeable about. There is seldom a moment of silence, except when the topic under discussion has been finished, and nothing new has been introduced.
Food, art, music and current events or history are welcome topics. The French believe in freedom, and you can criticize(批评) anyone, but not Napoleon, who is a symbol of French spirit and never use the conversation opener “What do you do?”.
In Australia
Australians are excited about discussions. Many topics may be open to discussion, such as religion and politics. The best way, however, is to wait for Australians to bring up these two subjects; be prepared to listen to what they are talking about.
Australians like to criticize themselves, but they can’t stand being criticized by others. Don’t talk big. Instead, Australians prefer to judge(判断) your abilities through your actions. People who show off their education in conversation may be laughed at.
In Switzerland
The Swiss may seem cold. Once you get close to them, however, you’ll find that they are honest, responsible people, who will respect your interests much.
They are good listeners and will remember almost everything you say to them. Sometimes they will even take notes while you speak. The Swiss are very private people, so you should avoid asking personal questions. They can be rather serious, so it is advisable to avoid making jokes on them.
1.According to the passage, it’s better NOT to criticize ___ ___.
A. the Romans B. the French
C. the Australians D. the Swiss
2.From the passage we know that __ ____.
A. the Swiss are not as cold as they seem to be
B. the French can’t stand the heated discussions
C. the Australians like to talk about their success
D. the French usually have a conversation about jobs
3.The writer wants to tell us ____ __.
A. what to introduce to foreigners
B. how to live in foreign countries
C. how to get along with foreigners
D. what to talk about in foreign countries
1.C
2.A
3.D
【解析】
1.1】细节理解题。根据Australians like to criticize themselves, but they can’t stand being criticized by others.故选C。
2.2】推理判断题。根据You’ll find that conversations often turn into heated discussions. 你会发现谈话经常变成激烈的讨论。.可知B的说法是错的;根据Australians are excited about discussions. 澳大利亚人对于讨论很兴奋。可知C的说法是错的;根据Food, art, music and current events or history are welcome topics. 食物、艺术、音乐和时事或历史是受欢迎的话题。可知D是错误的;故选A。
3.3】主旨大意题。这篇文章讲的是如何与西方人交谈。根据短文大意,故选D。
考点:日常生活类短文阅读。