题目内容

—We can save our pocket money and donate it to those in need. —________!

A. I agree B. You are welcome

C. Not at all D. Never mind

A

【解析】

试题分析:句意:--我们可以节约我们的零用钱,捐赠给需要的人。--我同意。A. I agree我同意;B. You are welcome 不用客气;C. Not at all 没关系;D. Never mind别介意。根据句意,故选A.。

考点:考查情景交际。

练习册系列答案
相关题目

It can’t be truer that when in Rome do as the Romans do. So it’s important for you to know what you can talk with the local people in other countries.

In France

You’ll find that conversations often turn into heated discussions. You’d better give opinions only on subjects that you are knowledgeable about. There is seldom a moment of silence, except when the topic under discussion has been finished, and nothing new has been introduced.

Food, art, music and current events or history are welcome topics. The French believe in freedom, and you can criticize(批评) anyone, but not Napoleon, who is a symbol of French spirit and never use the conversation opener “What do you do?”.

In Australia

Australians are excited about discussions. Many topics may be open to discussion, such as religion and politics. The best way, however, is to wait for Australians to bring up these two subjects; be prepared to listen to what they are talking about.

Australians like to criticize themselves, but they can’t stand being criticized by others. Don’t talk big. Instead, Australians prefer to judge(判断) your abilities through your actions. People who show off their education in conversation may be laughed at.

In Switzerland

The Swiss may seem cold. Once you get close to them, however, you’ll find that they are honest, responsible people, who will respect your interests much.

They are good listeners and will remember almost everything you say to them. Sometimes they will even take notes while you speak. The Swiss are very private people, so you should avoid asking personal questions. They can be rather serious, so it is advisable to avoid making jokes on them.

1.According to the passage, it’s better NOT to criticize ___ ___.

A. the Romans B. the French

C. the Australians D. the Swiss

2.From the passage we know that __ ____.

A. the Swiss are not as cold as they seem to be

B. the French can’t stand the heated discussions

C. the Australians like to talk about their success

D. the French usually have a conversation about jobs

3.The writer wants to tell us ____ __.

A. what to introduce to foreigners

B. how to live in foreign countries

C. how to get along with foreigners

D. what to talk about in foreign countries

阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(共10题,每题1分,计10分)

Ladies and gentlemen, welcome to the UK! I’m your guide, Alice. I’m very glad to be with you when you stay in the UK. To have a good time here, please be careful with yourselves! Here’re some useful tips for you.

First, the weather here is very changeable (易变的). It can be rainy, sunny, cloudy, windy, warm or cold at any time of the year. If it’s raining when you get up in the morning, it can be hot and dry by the afternoon. It may be sunny when you get up, but when you go out, it may be rainy. So don’t forget to take an umbrella with you. The west of England is wetter than the east, and the north is colder than the south. You should be used to any kind of weather.

Second, in the UK, shops are usually open from 9:00 a.m to 5:30 p.m. On Sundays some shops are open from 10:00 a.m to 4:00 p.m, but a lot of shops are closed. Banks, museums or other places are open from 10:00 a.m to 5:00 p.m, you can go to the parks at any time.

Third, all the cities have buses, trains and taxis. People wait in line for buses and they are unhappy if you push in at the front. Don’t forget that traffic goes on the left.

That’s all! Enjoy yourselves and please give me a call if necessary!

Some useful 1.

for visitors in England

2.

★At any time of the year, it’s very changeable.

★You should 3. to take an umbrella with you when you go out.

★The north is 4. than the south.

★Just be 5. to any kind of weather.

Places to go

★Shops are usually open from 9:00 a.m to 5:30 p.m.

★On Sundays some shops are open for 6. hours but many shops are 7..

★At any time you can go to the 8..

Traffic

★Don’t 9. in at the front when you’re at the bus stop.

★Make sure not to drive on the 10. of the road, or it’ll be very dangerous.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网