题目内容
Parents, especially those of teenagers, care about their children's education more than anything 1..They usually do everything for their children. Many of them spend most of their free time helping their children 2. studies. If they have no time or cannot do it 3.(they), they would hire family teachers or send their children to after-class schools. It seems as if a better education is all that parents expect for their children.
How can we explain the present situation? First, many parents have 4.(realize) that future success 5.(depend) more and more on skills and education. 6., in such a competitive society there are both losers and 7.. Those who have better skills and more knowledge will have 8.(chance).
In my 9., it is important to learn to succeed, but the 10.(one) thing to learn is how to survive, how to be a qualified citizen. If these are included in a good education, the children will surely have a bright future and be healthy in body and mind.
1.else
2.with
3.themselves
4.realized
5.depends
6.Second
7.winners
8.more chances
9.opinion
10.first
【解析】
1.1】结合语境及汉语提示,可知此处指的是其它事情。故填形容词else,其它的,作定语。
2.2】spend用于sb spend...on /with sth或者sb spend...in doing sth(in可以省略),spend的主语必须是人,可以指花费时间、也可以指花费金钱;根据汉语提示,可知填with。
3.3】结合语境及汉语提示,可知此处指的是,他们不能自己做。故填反身代词themselves。
4.4】联系前文助动词have,及汉语提示,可知填过去分词realized,许多父母意识到……。
5.5】联系山下文及汉语提示,可知本句指的是,未来的成功取决于越来越多的技能和教育。结合语境可知本句描述的是客观性的动作,故用一般现在时态。主语success表示抽象含义,不可数,故谓语动词用单数,填depends。
6.6】根据前面的first可知,此处填Second。
7.7】联系上下文及汉语提示,可知填复数名词winners,和losers做并列表语。
8.8】那些有更多知识和技能的人将会有更多的机会。根据句意,填more chances
9.9】依我看…。联系上下文及汉语提示,可知填opinion。
10.10】结合语境及汉语提示,可知填序数词first,作定语。但是首要的是要明白如何生存,如何做一个合格的公民。
阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(共10题,每题1分,计10分)
Ladies and gentlemen, welcome to the UK! I’m your guide, Alice. I’m very glad to be with you when you stay in the UK. To have a good time here, please be careful with yourselves! Here’re some useful tips for you.
First, the weather here is very changeable (易变的). It can be rainy, sunny, cloudy, windy, warm or cold at any time of the year. If it’s raining when you get up in the morning, it can be hot and dry by the afternoon. It may be sunny when you get up, but when you go out, it may be rainy. So don’t forget to take an umbrella with you. The west of England is wetter than the east, and the north is colder than the south. You should be used to any kind of weather.
Second, in the UK, shops are usually open from 9:00 a.m to 5:30 p.m. On Sundays some shops are open from 10:00 a.m to 4:00 p.m, but a lot of shops are closed. Banks, museums or other places are open from 10:00 a.m to 5:00 p.m, you can go to the parks at any time.
Third, all the cities have buses, trains and taxis. People wait in line for buses and they are unhappy if you push in at the front. Don’t forget that traffic goes on the left.
That’s all! Enjoy yourselves and please give me a call if necessary!
Some useful 1. for visitors in England | |
2. | ★At any time of the year, it’s very changeable. ★You should 3. to take an umbrella with you when you go out. ★The north is 4. than the south. ★Just be 5. to any kind of weather. |
Places to go | ★Shops are usually open from 9:00 a.m to 5:30 p.m. ★On Sundays some shops are open for 6. hours but many shops are 7.. ★At any time you can go to the 8.. |
Traffic | ★Don’t 9. in at the front when you’re at the bus stop. ★Make sure not to drive on the 10. of the road, or it’ll be very dangerous. |