题目内容
Ben
When I left school five years ago, I said to myself, “That’s that! No more learning for me.Now I can enjoy myself in the evening.” But about a year ago the boss said, “We’re going to get a computer in the near future.” What does he mean? I simply don’t know.Anyway, I decided to go to evening classes.I’m quite an expert(专家) on computers now and you know, I actually enjoy studying.
Eve
I haven’t much interest in studying.To be honest, I don’t like reading very much, except for magazines and that sort of thing.Just reading, that is, to kill the time.But I do enjoy watching TV.Not that I watch everything.In fact, I choose my programmes very carefully.I’m particularly interested in current affairs(时事).In some ways I think I learn more in this way than I did at school.
Ted
I’m a very different sort of person-I simply love doing things.That’s why I enjoy sports so much.I mean, actually playing.I hardly ever watch it on TV, but I do read quite a bit about it.I’m even interested in the history of sports.I don’t have much time for anything else, except that I quite like dancing.Some people say I’m not very good at it, though.
Joan
I should say I have great interest in studying.I’d rather do this than anything else.Since I left school.I’ve taken courses in all sorts of things.I go to the city library once a week, but I much prefer evening classes because it’s more fun that way.My latest “craze(狂热)”-if you can call it that -is foreign languages.I’m learning two, not one!
【小题1】According to what they say, which of the following is NOT TRUE?
A.Ben was pleased to leave school. |
B.Eve does not spend much time in reading. |
C.Ted spends a lot of time watching his favorite sport on TV. |
D.Joan is learning languages in the evening school. |
【小题2】Among the four people, _____ are considered to have made good use of time in studying.
A.Ben and Eve | B.Eve and Ted |
C.Ted and Joan | D.Ben and Joan |
【小题3】In the future, we can infer(推断) that ________.
A.Joan may speak one of foreign languages well. |
B.Eve will study computers |
C.Ben is interested in current affairs. |
D.Joan prefers going to the city libraries. |
【小题4】The sentence “That’s that!” means ________.
A.Ben thinks he never need to learn |
B.Ben wants to learn that |
C.Ben would like to go on studying |
D.Ben will learn from others |
【小题1】C
【小题2】D
【小题3】A
【小题4】A
解析试题分析:这篇短文中作者主要讲述了四个不同的人在对待时间上的不同观念和态度,有的喜欢读书,有的喜欢看电视、进行运动、上夜班课等。
【小题1】细节理解题。根据第一段No more learning for me.Now I can enjoy myself in the evening.可知A项正确;由第二段开头的描述和Just reading, that is, to kill the time.一句可知,他在阅读上花费的时间是不多的,所以B项正确;第三段I hardly ever watch it on TV可知事实与C项的观点正好相反;由最后一段可知Joan及其喜欢夜班课,而且最近在学两门语言,所以D项正确;故选C。
【小题2】细节理解题。根据第一段可知Ben后来上了夜班课并且精通电脑而且喜欢上了学习,说明他充分利用了时间,而最后一段说明Joan是个学习狂,及其热爱上夜班课,所以他们二人充分利用了时间;故选D。
【小题3】推理判断题。根据最后一段说Joan上了夜班课学习两门语言,而且很着迷,说明将来他可能会说好一门外语;文中没有信息说明Eve将来会学电脑;对时事感兴趣的是Eve而不是Ben;最后一段说Joan一周去一次市区图书馆,更喜欢的是上夜班课;故选A。
【小题4】细节理解题。根据第一段No more learning for me.Now I can enjoy myself in the evening.可知他意为自己终于摆脱学习生活了,所以A项内容描述最准确;故选A。
考点:日常生活类短文阅读。
练习册系列答案
相关题目

| Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students.
|

| I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342.
|

| Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979.
|

| I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number.
|
根据表格内容,选择正确答案。
【小题1】Where is John Brown from?
A.

B.

C.

【小题2】Peter is a
.
A. student B. teacher C. girl
【小题3】Alice is a girl. Her telephone number is
.
A. 5673-6981 B. 7342-6979 C. 8876-5342
【小题4】How old is Yingzi?
A.12. B.13. C. 14.
【小题5】下面哪一项叙述是不正确的?
A. John Brown is an English teacher.
B. Zhang Hao is from China.
C. Alice is a teacher.
Sydney Tower Address:100Market St, Sydney Phone:02 9333 9222 Fax(传真):02 9333 9203 Open time:9:00 am to 10:30pm(Saturdays 9:00am to 11:30pm) Ticket:60(foranadult)30(for a child) Website: www. Sydney tower. com. Au How to book tickets: by phone\fax or through the web Attraction: Sydney’s best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360° views of our beautiful city. |
【小题1】Sydney Tower is _____ in Sydney, Australia.
A. the busiest street B. the biggest station C. the highest point
【小题2】If you want to book(预定) a ticket to Sydney Tower, you can not_____.
A.email Sydney tower @ hotmail.com
B.fax02 9333 9203
C.phone 02 9333 9222
【小题3】Frank wants to go to Sydney Tower with his two children, he will pay_____.
A.
60B.90 C. $120
【小题4】Last Saturday, Johnson went to visit Sydney Tower. He had to get down the tower______.
A. after 11:30pm B. before 11:30pm C. at 10:30pm
【小题5】The passage above is probably______.
A. a piece of news B. an ad . C. a story