题目内容

“My dear lady,” says Holmes. “You’re shivering. Are you cold? Do you want a cup of hot tea? ”

“I’m not cold,” the woman replies, “I fear for my life!”

“We are here to help you. Don’t worry about anything. I don’t know you. But I know many things about you. For example, I know how you travel. You came to London by train. You also ride to the train station on a horse-drawn wagon(马车).”

“Why, yes. You’re right. But how do you know these things?”

“ I see a return ticket in your glove. I see fresh mud on the left arm of your dress. Now tell us your problem.”

“My name is Helen Stoner,” she states, “My mother and father are dead. I am living with my stepfather, Dr Grimesby Roylott. He comes from a rich family. But they are no longer rich. They have nothing except a small piece of land and a huge old house. We are living in the house. Dr Roylott is using my mother’s money for expenses(开支). Part of it was for my sister and me. It was for our marriages.”

Holmes is sitting in his chair. His eyes are closed. He is listening carefully to Helen’s story. He hears every detail(细节).

Helen continues. “My stepfather has no friends. He fights with everyone. He is strong and gets angry quickly. Everyone is afraid of him.”

“He has no friends at all?” asks Holmes.

“No. He talks to no one except the gypsies. They are poor people who travel from place to place. A band of gypsies is staying on our land right now.”

“Are you and your sister afraid of the gypsies?”

“My dear Mr Holmes. You are making me so sad. My sister is dead. That is why I am standing here in this room.”

1.How does Holmes know a lot of things about Helen before she tells her story?

A. By guessing.

B. By studying the details about her

C. By asking her sister

D. By talking to people who know her well

2.Paragraph6 beginning with “My name is …” is mostly about______.

A. Helen’s dead sister

B. Helen’s trip to London

C. the house Helen lives in

D. Helen’s stepfather and the family

3.Which of the following can best describe the gypsies according to the passage?

A. They are very rich

B. They are afraid of other people

C. They live on a horse-drawn wagon

D. They move from one place to another

4.The passage is probably from ______.

A. a novel B. a guide

C. a poem D. an advertisement

1.B

2.D

3.D

4.A

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文主要描写了福尔摩斯和海伦对话的一个场景,文中海伦主要介绍了自己继父及其家庭生活的情况。

1.“ I see a return ticket in your glove. I see fresh mud on the left arm of your dress. Now tell us your problem.”描述,可知福尔摩斯对海伦进行过仔细研究。故选B,研究过关于她的细节。

2.

3.“No. He talks to no one except the gypsies. They are poor people who travel from place to place.描述,可知吉普赛人经常从一个地方移居到另一个地方。故选D。

4.A。

考点:考查故事类阅读

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读 阅读短文,按要求完成各题。(5分)

On February 3rd,1949,New York Harbor was an exciting place.Many people were there to greet a ship from France.On the ship were 49 French railroad boxcars filled with gifts from the people of France to the people of America.These boxcars were from the famous Merci Train (Merci,a French word meaning "thank you").

After World War Ⅱ,a lot of factories,roads and farms in France had been destroyed.Many French people had no jobs or money and had little to wear and little to eat.In the winter of 1947,a train was sent across the United States,stopping in cities and towns along the way.At every stop,people gave whatever they could.Factories gave clothing and medicine.Farmers gave food.Families gave money.Even school children gave away their pocket money. All the things were then carried to France by ship.

By 1949,the French had begun to recover(恢复) from the war.The Merci Train was their way of saying "thank you" to America.French people had filled the boxcars with gifts.Most of them were personal,like hand-made toys,children's drawings,or postcards.But the boxcars themselves were perhaps the most meaningful of the gifts.On each car,the French people had painted the pictures of all their 40 provinces,with an American eagle on the front.The boxcars were moved to each state of America,where they were warmly greeted.

Now many of the states still keep their boxcars.Gifts sent by the French people can still be seen in some museums.The Merci Train came out of the war,but it now reminds the world that countries can also work together in peace.

1.根据短文内容完成句子填空(每空一词)

The first paragragh tells us _______________ and ______________ the story happened.

2.根据短文内容完成句子填空(每空一词)

In the third paragragh the underlined them refers to (指)______________ and they refers to _____________( in English).

3.把短文中的划线句子翻译为汉语。

_____________________________________________________________________

4.根据短文内容回答问题。

Why had the French people painted their 40 provinces and an American eagle on each boxcar?

They wanted to________________________________________________________.

5.根据短文内容回答问题 (10词以内)

What is the passage mainly about?

_____________________________________________________________________

When you want to go shopping, decide how much money you can spend for new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale(销售).

There are labels(标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash by washing in cold water. The label on a coat may say "dry clean only." Washing may ruin(损坏)this coat. If you do as the directions(说明)say on the label, you can keep your clothes looking their best. Many clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check(核实)to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed.

You can save money if you buy clothes that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit(合身)better. Sometime less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.

1.If you want to save money you can buy clothes that _____.

A. don't fit you B. don't last long

C. need to be dry cleaned D. can be washed

2.The label inside the clothes tell you______.

A. how to keep them looking their best

B. how to save money

C. whether they fit you or not

D. where to get them dry cleaned

3.The first thing for you to do before you buy clothes is ______.

A. to look for well-made clothes

B. to see how much money you can pay

C. to know how to wash them

D. to read the labels inside them

4.We learn from the reading that cheaper clothes ______.

A. are always worse made

B. must be dry cleaned

C. can not be washed

D. can sometimes fit you better

5.The best title(标题) for the reading should be ______.

A. Buying Less Expensive Clothes

B. Taking Enough Money When Shopping

C. Being a Clever Clothes Shopper

D. Choosing the Labels inside New Clothes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网