题目内容

When you want to go shopping, decide how much money you can spend for new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale(销售).

There are labels(标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash by washing in cold water. The label on a coat may say "dry clean only." Washing may ruin(损坏)this coat. If you do as the directions(说明)say on the label, you can keep your clothes looking their best. Many clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check(核实)to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed.

You can save money if you buy clothes that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit(合身)better. Sometime less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.

1.If you want to save money you can buy clothes that _____.

A. don't fit you B. don't last long

C. need to be dry cleaned D. can be washed

2.The label inside the clothes tell you______.

A. how to keep them looking their best

B. how to save money

C. whether they fit you or not

D. where to get them dry cleaned

3.The first thing for you to do before you buy clothes is ______.

A. to look for well-made clothes

B. to see how much money you can pay

C. to know how to wash them

D. to read the labels inside them

4.We learn from the reading that cheaper clothes ______.

A. are always worse made

B. must be dry cleaned

C. can not be washed

D. can sometimes fit you better

5.The best title(标题) for the reading should be ______.

A. Buying Less Expensive Clothes

B. Taking Enough Money When Shopping

C. Being a Clever Clothes Shopper

D. Choosing the Labels inside New Clothes

1.D

2.A

3.B

4.D

5.C

【解析】

试题分析:文章告诉我们,在买衣服时要注意那些方面的内容,要注意标签里面的洗涤说明,以及如何保护好衣服,最后还提及了便宜的衣服不一定不好。

1.第二段“Dry cleaning is expensive.”的描述可知,干洗是很贵的, 要买能洗的衣服才能节约钱。故选D。

2.短文第二段的第二句“The labels tell you how to take care of your clothes. ”的描述可知,衣服里的标签告诉你如何保养好衣服。故选A。

3.细节理解题。根据短文第一句“When you want to go shopping, decide how much money you can spend for new clothes.”的描述可知,买衣服之前首要考虑的是你的支付能力。结合选项可知应选B。

4. less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.”的描述可知,有时候便宜的衣服也有可能很合身的。故选D。

5.标题归纳题。文章在第一段就告诉我们,在买衣服时要注意那些方面的内容,结合选项可知,C项“成为聪明的购衣者”, 符合短文内容,故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

“My dear lady,” says Holmes. “You’re shivering. Are you cold? Do you want a cup of hot tea? ”

“I’m not cold,” the woman replies, “I fear for my life!”

“We are here to help you. Don’t worry about anything. I don’t know you. But I know many things about you. For example, I know how you travel. You came to London by train. You also ride to the train station on a horse-drawn wagon(马车).”

“Why, yes. You’re right. But how do you know these things?”

“ I see a return ticket in your glove. I see fresh mud on the left arm of your dress. Now tell us your problem.”

“My name is Helen Stoner,” she states, “My mother and father are dead. I am living with my stepfather, Dr Grimesby Roylott. He comes from a rich family. But they are no longer rich. They have nothing except a small piece of land and a huge old house. We are living in the house. Dr Roylott is using my mother’s money for expenses(开支). Part of it was for my sister and me. It was for our marriages.”

Holmes is sitting in his chair. His eyes are closed. He is listening carefully to Helen’s story. He hears every detail(细节).

Helen continues. “My stepfather has no friends. He fights with everyone. He is strong and gets angry quickly. Everyone is afraid of him.”

“He has no friends at all?” asks Holmes.

“No. He talks to no one except the gypsies. They are poor people who travel from place to place. A band of gypsies is staying on our land right now.”

“Are you and your sister afraid of the gypsies?”

“My dear Mr Holmes. You are making me so sad. My sister is dead. That is why I am standing here in this room.”

1.How does Holmes know a lot of things about Helen before she tells her story?

A. By guessing.

B. By studying the details about her

C. By asking her sister

D. By talking to people who know her well

2.Paragraph6 beginning with “My name is …” is mostly about______.

A. Helen’s dead sister

B. Helen’s trip to London

C. the house Helen lives in

D. Helen’s stepfather and the family

3.Which of the following can best describe the gypsies according to the passage?

A. They are very rich

B. They are afraid of other people

C. They live on a horse-drawn wagon

D. They move from one place to another

4.The passage is probably from ______.

A. a novel B. a guide

C. a poem D. an advertisement

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网