题目内容

My grandfather Jack is 96 years old,and he has had an interesting life.He has travelled a lot in his life in the Far East.He visited the Taj Mahal in India and the Pyramids in Egypt.He hunted (狩猎) lions in Africa,and rode a camel in the Sahara Desert.He says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.

Jack has married twice.His first wife died when she was 32.He met his second wife Maria while he was cycling round France.They have been married for 50 years,and they have lived happily in a small village since they got married. Jack says that he has never been ill in his life. The secret of good health,according to my grandfather,is exercise. He goes swimming every morning .He has done this since he was a boy. He also has a glass of wine every night!Perhaps that is his secret!

1.What kind of life has Jack lived?

A.A short life. B.An interesting life.

C.A lonely life. D.A poor life.

2.Which of the following does Jack think is the most beautiful place?

A.Kathmandu. B.The Pyramids.

C.The Sahara Desert. D.Taj Mahal.

3.How many times has Jack married?

A.Once. B.Twice.

C.Three times. D.Four times.

4.Where did Jack meet Maria?

A.In India. B.In Nepal.

C.In France. D.In Egypt.

5.What does Jack do every night?

A.He has a glass of wine. B.He goes swimming.

C.He hunts lions. D.He rides a camel.

1.B

2.A

3.B

4.C

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了作者的祖父杰克,他一生中到处旅行,结过两次婚,身体健康,经常锻炼,每天晚上还喝一杯酒。

1.My grandfather Jack is 96 years old,and he has had an interesting life.,可知他过着有趣的生活,故选B

2. says the most beautiful place he has travelled to is Kathmandu in Nepal.可知最美的地方是Kathmandu故选A

3.细节理解题。根据第二段Jack has married twice可知他结过两次婚,故选B

4.二段He met his second wife Maria while he was cycling round France.可知在法国遇到的Maria,故选C

5.He also has a glass of wine every night!可知,每天晚上他喝杯酒。故选A

考点:人物介绍类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网