题目内容
One day Einstein(爱因斯坦)is walking in the street in New York. His friend meets him and says to him, “Einstein, you should buy a new coat. Look, how old your coat is !”
But Einstein answers, “It doesn’t matter. Nobody knows me here.”
After a few years Einstein becomes a famous scientist. But he still wears the old coat.
His friend meets him again and asks him to buy a new one.
But Einstein says, “I needn’t buy a new one. Everyone knows me here”
1. Einstein is scientist.
A. an English B. a Chinese
C. an American D. a Japanese
2. Einstein’s coat is very old. His friend .
A. gives him a new one
B. asks him to buy a new one
C. helps him buy a new one
D. helps him mend the old coat
3. Einstein doesn’t want to buy a new one because .
A. nobody knows him B. he likes the old one
C. he has no money D. he doesn’t mind it
4.A few years later Einstein .
A. buys a new one B. becomes a great scientist
C. wears a new coat D.nobody knows him
5. The title of this passage should be(短文的题目应是) .
A. Einstein and His Friend B. Einstein and His New Coat
C. Einstein’s Coat D. Einstein
1.C
2.B
3.D
4.B
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文给我们讲述的是著名科学家爱因斯坦的一个故事。爱因斯坦的大衣很旧了,他的朋友建议他买一件新的,但是他并不在意。他出名之后,还是没有买一件新的大衣,他觉得大家都知道他是谁了,所以也不用买新大衣了。
1.细节理解题。根据短文的开头One day Einstein(爱因斯坦)is walking in the street in New York.可知,爱因斯坦有一天在纽约的街上散步。纽约是美国的一个城市,故选C American美国的。
2.细节理解题。根据短文的开头中His friend meets him and says to him, “Einstein, you should buy a new coat.可知,爱因斯坦有一天遇到了一个朋友,他的朋友说他的衣服太旧了,建议他买一个新的。故选B。
3.细节理解题。根据短文中But Einstein answers, “It doesn’t matter.可知,当爱因斯坦的朋友建议他买一件新的大衣的时候,爱因斯坦却说这没关系,他不在意这件事。故选D。
4.细节理解题。根据短文中After a few years Einstein becomes a famous scientist.可知,几年后,爱因斯坦成为了一个著名的科学家。故选B。
5.主旨大意题。这篇短文给我们讲述的是著名科学家爱因斯坦的一个故事。爱因斯坦的大衣很旧了,他的朋友建议他买一件新的,但是他并不在意。他出名之后,还是没有买一件新的大衣,他觉得大家都知道他是谁了,所以也不用买新大衣了。由此可知A和B不符合文意;C选项的意思太片面了。故选D。
考点:人物类短文阅读。
任务型阅读 (本题有5小题,每小题1分,共5分)选出相关的留言信息:
A. Samara, Is it Ok if my friend Tina comes to your party next weekend ? Paggy | B. Samara, How about playing tennis this weekend? I also have tickets for the National Tennis Games at the City Center . Do you want to come ? |
C. Samara, Your brother and sister are both coming to dinner on Saturday . Why don’t you come too? | D. Samara, One of your students called . I told him to call back . |
根据下面留言条,请你 写出一条有关Samara的信息.,回答小题5。
Samara , I’m interested in the car you have for sale . Please Call Steve at 447-0906 |
1.Samara is a teacher .
2.Samara is going to have a party next weekend .
3.Samara has a brother and a sister .
4.Samara likes tennis .
5.Samara has __________________________________ to sell.