题目内容
It is not a good idea for children to have to work hard. Children should study in school as hard as they can. They should not have to do heavy work with their bodies. When parents or others force(强迫)their children to work hard, the results are never good. Many may be very bad. If a farmer makes his son work like a man, he may easily learn to hate farming.
Children sometimes do too much in gardens, in shops, or even in their own homes. They soon begin to hate such work with a force, because that can destroy their happiness. But there may be a worse loss, child’s love for its parents. The feeling may become something different. When that happens, the old kind of love never returns.
【小题1】It is not a good idea for _______to have to work hard.
| A.men | B.women | C.children | D.boys |
| A.hard | B.easy | C.happy | D.early |
| A.easy | B.good | C.heavily | D.heavy |
| A.hard | B.happily | C.heavily | D.happy |
| A.sisters | B.brothers | C.children | D.uncles |
【小题1】C
【小题2】A
【小题3】D
【小题4】B
【小题5】C
解析试题分析:这篇短文中作者主要介绍了孩子们应该在校努力学习,开心玩耍,但是家长和他人不得强迫孩子们去他们不愿意做的事情,尤其是强迫他们努力学习、去做超出孩子能力的事情,否则事情结果会适得其反。
【小题1】直接信息题。根据短文第一句It is not a good idea for children to have to work hard. 可知,对于孩子们来说不得不去努力学习是不好的;故选C。
【小题2】直接信息题。根据短文第一段第二句 Children should study in school as hard as they can. 可知,孩子在校就应该努力学习;故选A。
【小题3】直接信息题。根据短文第一段第三句They should not have to do heavy work with their bodies. 可知孩子们不应该被迫去干那些力所不能及的工作,故选D。
【小题4】推理判断题。根据短文内容和第二段第二句They soon begin to hate such work with a force, because that can destroy their happiness.的描述可知,孩子们在被迫的情况下做事情是不利于他们的发展的,所以孩子们应该努力学习,开心地玩耍;故选B。
【小题5】细节理解题。根据短文第一段第四句When parents or others force(强迫)their children to work hard, the results are never good.可知,家长和他人不得强迫孩子们去干他们不愿意做的事情;故选C。
考点:教育类短文阅读。
Do you like eating chocolate? Companies spend millions of dollars on tools and machines to make chocolate. With a little ingredients, however, you can turn your kitchen into a chocolate factory. Today we will teach the Cocoa Powder (可可粉)Method(方法), it is easier for beginners. Try it and make your own homemade chocolate.
Here are the ingredients (原料) you need:
cocoa powder — 2 cups (220g) ; butter — 3/4 cup (170g); sugar — 3/4 cup (100g); milk — 2/3 cup (150ml); salt — a little bit ; water — 1 cup (235ml).
Now, please follow these steps. First, mix the cocoa powder and butter in a bowl until you have a smooth paste (酱). Then , add the cocoa powder mixture (混合物) to the hot water and stir(搅拌). Allow the temperature to rise back up. Put the hot mixture into a bowl, stir the sugar mixture into the hot cocoa mix. Add milk, stir until smooth. At last, put the mixture into different containers(容器). The chocolate will take the shape of the container. You can put it in the fridge to harden(使变硬)it.
We hope you can enjoy your homemade chocolate.【小题1】What is NOT necessary when we are making chocolate?
| A.cocoa power | B.salt | C.water | D.egg |
【小题2】Which is the right order to make chocolate?① Put sugar and milk into the mixture.
② Mix the cocoa powder and butter
③ Place the mixture into containers, and put it in the fridge.
④ Add hot water and stir.
| A.②④①③ | B.②①④③ | C.②④③① | D.④②①③ |
【小题3】What’s the best title of this passage?| A.How to Build a Chocolate Factory. |
| B.The Ways to Eat Chocolate. |
| C.How to Make Chocolate at Home. |
| D.The Cocoa Bean Method. |
【小题4】The information above may come from a ________. | A.story book | B. magazine | C.sports newspaper | D.travel guide |
| FIRST NAME: | Linda | Tony |
| SEX (性别) | Female (女) | Male |
| LAST NAME | King | Smith |
| AGE (年龄) | 38 | 15 |
| NATIONALITY (国籍) | English | English |
| PHONE NUMBER | 637-8209 | 536-7985 |
| E-MAIL | lin209@yahoo.com | tony1999@yahoo.com |
| A.Linda. | B.Tony. | C.King. | D.Smith. |
| A.girl | B.boy | C.woman | D.man |
| A.536-7985 | B.lin209@yahoo.com |
| C.637-8209 | D.tony1999@yahoo.com |
I have a good friend at home. Her name is Mimi. She is white and yellow. She is very cute. I play with her when(当……的时候) I have time. She likes fish very much. When she is behind (在……之后) the sofa or in her box, you can’t see her. When I sit on the sofa, she sits with me. In the evening I do my homework at my desk, and she is on the desk. At that time I put her down(放下). Then she sits next to me. Is she a good friend of me?
【小题1】Who is my good friend at home?
| A.A boy. | B.A cat. | C.A fish. | D.A tiger. |
| A.can’t see her | B.like her | C.play with her | D.don’t like her |
| A.does its homework | B.plays with a ball |
| C.sits on the sofa | D.sits on the desk |
| A.a sofa | B.a black cat | C.some good friends | D.a computer |
| A.in the morning | B.in the afternoon | C.in the evening | D.at noon |
Studnets’ Schedule in July
| | July 15th | July 16th | July 17th | July 18th | July 19th |
| Joe | | school trip | | | speech contest |
| Judy | English party | | English contest | | |
| Annie | | | Chinese contest | | |
| Mike | basketball | | | | birthday party |
| A.It’s on July 15th | B.It’s on July 16th | C.It’s on July 17th | D.It’s on July 18th |
| A.Joe | B.Judy | C.Annie | D.Mike |
| A.Joe | B.Judy | C.Annie | D.Mike |
| A.Joe | B.Judy | C.Annie | D.Mike |
| A.July 15th | B.July 16th | C.July 17th | D.July 18th |
I started learning English when I was 6 years old. For 8 years I learned English the way everybody else did — by going to English classes. It was useless. I did everything that the ![]()
In 1993, I went to the best high school in Wroclaw. It was a special program with a lot of English classes. I owe (感激) a lot to the people I met there, both students and teachers. My first
two years in high school were very important for my English. My English teacher, Mr. Janusz Laskosz, gave me a lot of good advice, especially on pronunciation and vocabulary. My talented (多才多艺的) friends, Wojtek and Michael Ryszard, who are my partners now, were both fantastic English learners. What’s more, every time I heard them speak, they seemed to have a bigger vocabulary. I wanted to be as good as them, so I studied harder. And my English improved. Wojtek and Michal also introduced me to SuperMemo, which has been very important in my life. And, of course, I could discuss the English language with them, which was a great thing.
【小题1】The writer studied hard at English in the first eight years, ______________.
| A.but he was still not good at it |
| B.and then he invented an effective way to learn it |
| C.so his pronunciation was quite good |
| D.and then he could read English articles very quickly |
| A.after he read many English textbooks |
| B.because he spoke English very slowly |
| C.even before he went to the high school in Wroclaw |
| D.because of his friends Wojtek and Michael |
| A.good textbooks | B.beautiful environment |
| C.studying harder alone | D.good teachers and friends |
| A.How to make friends | B.How I learn English |
| C.My good English teacher | D.My high school |