题目内容
【题目】阅读理解。
The students were having their chemistry (化学)class. Miss Li was telling the children what water is like. After that, she asked her students, “What’s water? ” No one spoke for a few minutes. Miss Li asked again, “Why don’t you answer my question? Didn’t I tell you what water is like? ”
Just then a boy put up his hand and said, “Miss Li, you told us that water has no colour and no smell. But where to find such kind of water? The water in the river behind my house is always black and it has a bad smell.” Most of the children agreed with him.
“I’m sorry, children,” said the teacher, “our water is getting dirtier. That’s a problem.”
( ) 1. The students were having their _________ class.
A. English B. Chinese C. chemistry D. maths
( ) 2. Miss Li was telling the children what _________ is like.
A. water B. air C. earth D. weather
( ) 3. A boy said, “The water in the river behind my house is always _________.
A. white B. black C. clean D. clear
( ) 4. Most of the children _________ the boy.
A. agreed with B. wrote to C. heard from D. sent for
( ) 5. The water in the river has colour and smell because it is getting _________.
A.more and more B. less and less
A.cleaner and cleaner D. dirtier and dirtier
【答案】
1. C 2.A 3.B 4.A 5.D
【解析】
思路分析:本题应该先整体的通读文段,然后再通读试题,根据具体题目从文章中得出答案。
名师解析:1.由句子The students were having their chemistry (化学)class. 学生们正在上化学课。可知答案为C。
2.由句子Miss Li was telling the children what water is like. 李老师正告诉孩子们水是什么样的。可知答案为A。
3.由句子The water in the river behind my house is always black.我房子后面河里的水是黑色的。可知答案为B。
4.由句子Most of the children agreed with him. 大多数的孩子都同意他(的观点)。可知答案为A。
5.由句子our water is getting dirtier. 我们的水变得更脏。可知答案为 D。
【题目】阅读短文,完成下面的表格。
Hello, I'm John. This is my time table. It’s 7:00 in the morning. It’s time for breakfast. I can drink some milk. It’s 9:00.It’s time for English class. I can read and write. It’s 12:00. It’s time for lunch. I can have some chicken. It’s 2:00 in the afternoon. It’s time for music class. I can sing and dance. It’s 4:00.It’s time for PE class. I can jump and run. It’s 6:00 in the evening. It’s time for dinner. I can eat some rice.
7:00 a.m. | English class | ||
12:00 | music class | ||
4:00p.m. | have dinner |
【题目】根据表格信息,完成短文。每空一词。
Two new kittens | |
April 15th | pink; can't see |
April 21st | make noises; white fur |
April 26th | eyes are open |
May 3rd | walk; play |
Sarah's cat has two new kittens on April 15th. They still can't . After days, they have white fur. They make when they are hungry. Their eyes are open on April . A week later, the kittens can . And they can with each other (相互), too.