题目内容
【题目】读短文,判断对错。
My name is Jim. I'm ten years old. My friend Lily is eleven years old. She is shy. We are in the same class. We both like music. We have maths on Mondays, Wednesdays and Fridays. His father is Mr Jones. He teaches us maths. He is strict. Lily and I like sports. We often play sports after school. Mr Jones likes sports too. There is a park near his home. He often plays table tennis with Lily in the park on the weekends.
(1)Lily is a shy girl.
(2)Mr Jones is Jim's music teacher.
(3)Jim has maths classes every day.
(4)Mr Jone is a strict teacher.
(5)Lily and his father often play sports on the weekends.
【答案】
(1)正确
(2)错误
(3)错误
(4)正确
(5)正确
【解析】文章大意:本文主要吉姆介绍自己和朋友莉莉的一些情况。
(1)根据My friend Lily is eleven years old. She is shy.知莉莉很害羞,所以答案是正确。
(2)根据His father is Mr Jones. He teaches us maths. 知琼斯先生教我们数学,所以答案是错误。
(3)根据 We have maths on Mondays,Wednesdays and Fridays. 知星期四没有数学课,所以答案是错误。
(4)根据He is strict.知他很严厉,所以答案是正确。
(5)根据He often plays table tennis with Lily in the park on the weekends.知他们周末经常运动,所以答案是正确。