题目内容
【题目】阅读短文,选择正确答案。
I have a good friend. Her name is Lisa. She isn’t a Chinese, but an American. She likes studying in China. She likes Chinese food very much. She spent the Spring Festival in Beijing last year. She was very happy. She watched TV on the eve of the Spring Festival. She ate jiaozi that night. Her father is a worker and her mother is a teacher. They love China very much. They think Chinese people are very friendly.
( ) (1) Lisa is an .
A. American B. Chinese C. Japanese
( ) (2) She spent the Spring Festival in last year.
A. Shanghai B. Tianjin C. Beijing
( ) (3) She that night.
A. ate jiaozi B watched TV C. both A and B
( ) (4) What’s her father?
A. A teacher B. A worker C. A driver
( ) (5)They think Chinese people are
A funny B. friendly C. friend
【答案】(1)A(2)C(3)C(4)B(5)B
【解析】
(1)由原文She isn’t a Chinese, but an American. 可知丽萨是美国人,应填American,A. American “美国人” B. Chinese“中国人” C. Japanese“日本人”故选A。
(2)由原文She spent the Spring Festival in Beijing last year.可知“去年她在北京过的春节。”应填Beijing,A. Shanghai “上 海” B. Tianjin、“天津” C. Beijing“北京”故选C。
(3)由原文She watched TV on the eve of the Spring Festival. She ate jiaozi that night. 可知“她在除夕夜看了电视,吃了饺子。”A. ate jiaozi “吃饺子” B watched TV “看电视” C. both A and B“A和B都有”
故选C。
(4)由原文Her father is a worker可知“她的爸爸是一名工人。”A. A teacher“一名教师” B. A worker“一名工人” C. A driver“一名司机”故选B。
(5)由原文They think Chinese people are very friendly.可知“他们认为中国人非常友好。”A funny “滑稽的” B. Friendly“友好的” C. Friend“朋友”故选B。
【题目】阅读短文,完成表格。
Our lessons
We have Chinese,Maths,English and Science on Monday morning.In the afternoon,we have PE and Music.On Tuesday morning we have Maths,English,Chinese and Art.In the afternoon,we have Science and Music.On Wednesday morning,we have English,Chinese,Maths and History(历史).In the afternoon,we have Computer and Art.
Weekdays | Monday | Tuesday | Wednesday |
In the morning | Chinese | 5 | English |
1 | English | 8 | |
2 | Chinese | Maths | |
3 | 6 | 9 | |
In the afternoon | 4 | Science | Computer |
Music | 7 | 10 |
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.