题目内容
【题目】短文阅读。
I'm going to the village to visit my grandma tomorrow. And my grandma's birthday is coming. Mum is going to make a big birthday cake for her. Dad is going to buy a coat for her. I will take a present for her,too. But I don't know what to take. My mother says, "What about making a card for your grandma? You can write your wishes on it." "That's a good idea." I think my grandma will be happy when she gets my present.
(1)I'm going to the to visit my grandma.
A.town
B.city
C.village
(2)My birthday is coming.
A.grandma's
B.cousin's
C.grandpa's
(3)Mum is going to make a for my grandma.
A.kite
B.cake
C.card
(4)is going to buy a coat for her.
A.Dad
B.Mum
C.My sister
(5)My grandma will be when she gets my present.
A.early
B.happy
C.angry
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】这是一篇描述作者一家为奶奶过生日的短文。
(1)这是细节理解, 根据短文叙述 I'm going to the village to visit my grandma tomorrow.(明天我们打算去村里看望奶奶。) 可知应填village. 所以答案是: C.
(2)这是细节理解, 根据短文叙述 And my grandma's birthday is coming.(我奶奶的生日要到了。)可知应填grandma's. 所以答案是: A.
(3)这是细节理解, 根据短文叙述 Mum is going to make a big birthday cake for her.(妈妈打算为她做一个大生日蛋糕。)可知应填cake. 所以答案是: B.
(4)这是细节理解, 根据短文叙述Dad is going to buy a coat for her. (爸爸打算为她买一件大衣。)可知应填Dad. 所以答案是: A.
(5)这是细节理解, 根据短文叙述I think my grandma will be happy when she gets my present.(我认为当奶奶收到我们的生日时将会高兴。)可知应填happy. 所以答案是: B.