题目内容

【题目】阅读短文,判断正误,正确的写 F 错误的写 T

Today is Davids birthday. Theres a party in his home. There are a lot of presents for David. Davids grandpa buys a big toy car for him. Its a circle. Its black and white. His mother buys a box of chocolates for him. The box is a star. Its green. His good friend, Jack, buys a pencil case for him. Its a rectangle. Its brown. His mothers friend , Aunt Ding buys a cake for him. Its a square. Its white. Today David is very happy.

( ) 1.Today is Jacks birthday.

( ) 2.There are lots of presents for David.

( ) 3.Davids grandma buys a big toy car for him.

( ) 4.The box of chocolates is a triangle.

( ) 5.Aunt Ding buys a pencil case for David.

【答案】

1. F

2. T

3. F

4. F

5. F

【解析】

1. 句意:今天是杰克的生日。

由短文中的句子 Today is Davids birthday. 可知是戴维的生日,因此这道题错误。

2. 句意:有很多礼物给戴维。

由句子There are a lot of presents for David. 可知这句话是正确的。

3. 句意:戴维的奶奶给他买了一辆大的玩具车。

由短文Davids grandpa buys a big toy car for him.可知是他的爷爷给他买了玩具汽车而不是他的奶奶,因此是错误的。

4. 句意:这盒巧克力是一个三角形的。

从短文His mother buys a box of chocolates for him. The box is a star. 可知这盒巧克力是星星,不是三角形的。

5. 句意:丁阿姨给戴维买了一个铅笔盒。

从短文中 Aunt Ding buys a cake for him. 可知是错误的。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网