题目内容

【题目】阅读短文, 用T/F判断正误。

It was Sunday morning. The weather was fine. Lucy and Mary were playing in the park. Suddenly, they saw a beautiful bird on the grass. Lucy looked around. There was no one nearby. She quickly walked to the bird and wanted to catch it. Mary said, “We shouldn’t catch birds here. They’re our friends.” Then a park keeper came. He pointed at the sign on the grass and said, “Look at the sign. It means you can’t walk on the grass.”

( ) 1.It was a sunny day.

( ) 2.Lucy and Mary were in the zoo.

( ) 3.They saw a beautiful bird on the grass.

( ) 4.Mary wanted to pick some flowers.

( ) 5.The sign on the grass means we can’t catch birds.

【答案】T F T F F

【解析】

1. 由短文中的关键句It was Sunday morning. The weather was fine.可知今天天气好,天气好即sunny,与本题相符,故为T。

2. 由短文中的关键句Lucy and Mary were playing in the park.可知Lucy和Mary在公园里,而不是在动物园里,与本题不符,故为F。

3. 由短文中的关键句Suddenly, they saw a beautiful bird on the grass.可知他们看到一只漂亮的鸟在草地上,与本题相符,故为T。

4. 由短文中的关键句She quickly walked to the bird and wanted to catch it.可知Mary想要去捉鸟,而不是摘花,与本题不符,故为F。

5. 由短文中的关键句Then a park keeper came. He pointed at the sign on the grass andsaid, “Look at the sign. It means you can’t walk on the grass.可知草地上标志的意思是禁止在草地上走,而不是禁止捉鸟,与本题不符,故为F。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网