题目内容

【题目】阅读理解(A)
Sydney is a big city but not the capital in Australia.It's in the east of Australia.There are many museums and parks in Sydney.Sydney Opera House is very famous all over the world.People can watch excellent shows there.There are also many wonderful beaches there.People can swim in the sea.Tourists can see koala bears,kangaroos and other interesting animals at the zoo in Sydney.Koala bears and Kangaroos are the animals in Australia.The seafood there tastes great, too.It takes 7 hours to get there from Hongkong Airport.
根据短文内容,判断一下内容是否正确。
(1)Sydney is the capital city in Australia.
(2)We can go to Sydney Opera House to watch shows.
(3)There are only kangaroos and koala bears in Australia.
(4)We can fly to Sydney from Hongkong.
(5)Tourists can eat seafood in Sydney.

【答案】
(1)

B


(2)

A


(3)

B


(4)

A


(5)

B


【解析】大意:介绍澳大利亚悉尼的城市文化。
(1)根据Sydney is a big city but not the capital in Australia可知,悉尼不是澳大利亚的首都。故选错误。
(2)根据Sydney Opera House is very famous all over the world.People can watch excellent shows there可知,人们确实可以在悉尼歌剧院观看表演。故选正确。
(3)根据Koala bears and Kangaroos are the animals in Australia可知,考拉跟袋鼠是澳大利亚的动物,但不是唯一的。故选错误。
(4)根据It takes 7 hours to get there from Hongkong Airport可知,从香港机场飞到悉尼需要7小时。故选正确。
(5)根据People can swim in the sea可知,人们可以在悉尼海边游泳。故选错误。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网