题目内容

【题目】阅读短文,判断正“T”误“F”。

Sam wants to visit Shanghai. He asks Old Peter what Shanghai looks like.Old Peter tells him Shanghai is an exciting city. It is in the east of China. It's got about twenty-four million people. There are many things to see and to do there. There are many cars and taxis in the street. But many people go to work by bicycles. People like to walk along the Bund, and there are many old buildings there. There is a very interesting garden called Yuyuan Garden and there are many shops nearby. And Shanghai is a sunny city and is high above. Sam asks him why Shanghai is high. Old Peter says beacause Shanghai means"shine high". Sam laughs and says,"No!Shanghai is its Chinese name.It means 'above the sea'."

()1. Shanghai is in the west of China.

()2. It's got about 2,400,000 people.

()3.Many people go to work by bicycles.

()4.Shanghai means "shine high".

【答案】1. F 2.F 3.T 4. F

解析

1.从短文的第四句话“It is in the east of China.”可以得知上海在中国的东部,而不是西部。

2.从短文中“It's got about twenty-four million people.”可知上海人口大约为2400万,而不是240万。

3.从短文中“But many people go to work by bicycles.”可知答案。

4.从短文最后一句话It means 'above the sea 可知答案。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网