题目内容
【题目】阅读理解。
The story is about two mice. They are friends. One mouse lives in the country. The other lives in the city. One day they meet each other. The one in the country says, “Come and have a look at my house.” They come to a house in a field. The country mouse gives the city mouse nice food. But the city mouse says. “This food is not good. You must come and live with me in the city.”
So they go to the house of the city mouse. It is a very good house. Nice food is ready (准备)for them to eat. But just when they begin to eat, they hear a great noise. “Run! Run! The cat is coming!” the two friends run away quickly. After some time, they go out. The country mouse says to the city mouse, “I don’t like to live in the city. It’s dangerous.”
根据短文内容,选择正确答案。
( ) ⑴The two mice live__________.
A.in the same place
B.in different places
C.in the city
D. in the county
( ) ⑵The city mouse__________.
A.wants to live with the country mouse
B.lives with the country mouse for a long time
C.gets nothing to eat from the country mouse
D.doesn’t like the food of the country mouse’s
( ) ⑶They city mouse asks the country mouse to his house, doesn’t he?
A.No, he isn’t.
B.Yes, he does.
C.No, he doesn’t.
D.I think so.
( ) ⑷Which sentence is true (正确的)?
A.They are helpful.
B.They are not well.
C.They are good friends.
D. They don’t know each other.
( ) ⑸When a cat is coming, the two mice__________.
A.stay there quietly
B.run away quickly
C.say “hello” to it
D.want to make friends with
【答案】⑴B;⑵D;⑶B;⑷C;⑸B
【解析】
思路分析:本题应该先整体的通读文段,然后再通读试题问句,根据具体问句从文章中得出答案。
名师解析:
⑴由文中One mouse lives in the country. The other lives in the city.可知两只老鼠住在不同的地方,故答案选B。
⑵由文中the city mouse says,“This food is not good.”可知the city mouse并不喜欢the country mouse的食物,故答案选D。
⑶由文中You must come and live with me in the city.可知the city mouse要求the country mouse和他一起住到城里,故答案选B。
⑷由文中They are friends.可知他们是好朋友,故答案选C。
⑸由文中the two friends run away quickly.可知猫来后,两只老鼠是快速的逃跑了,故答案选B。
【题目】情景交际 (共5小题,计10分)
从方框中选择恰当的句子完成对话,有两项多余。
A. By bike. B. That sounds great. C. How long does it take? D. Then let’s take the bus there. E. I like it. F. Where is your bike? G. About six kilometers. |
A: Hi, May. What do you think of Mr Cool’s Clothes Store?
B: ⑴ ________ There’re lots of nice clothes in it. Let’s go to the store to buy skirts after school.
A: ⑵__________ How far is it from our school?
B: ⑶______________
A: How do we get there?
B: ⑷_____________
A: Sorry, my bike is not at school.
B: ⑸___________
A: Great! See you at the bus stop.
B: See you.