题目内容

【题目】读短文,判断句子正(T)误(F)。

Today is Alice’s birthday. It’s very cold outside. But it is warm in Alice’s home. She is having a birthday party with her good friends. There is a big round birthday cake on the table. Her friends give their birthday gifts to Alice. Mary gives Alice a nice robot. The robot can sing and dance. Ann gives her a toy panda. It’s soft and lovely. Kitty gives her a hat. It’s warm and nice. Alice likes all the gifts. She is happy!

1Alice and her friends are at home. _____

2Alice’s birthday is in summer. _____

3Mary gives Alice a toy panda. _____

4Ann gives Alice a nice robot. _____

5Kitty gives Alice a nice hat. _____

【答案】

1T

2F

3F

4F

5T

【解析】

1题干句意:爱丽丝和她的朋友在家。根据But it is warm in Alice’s home. She is having a birthday party with her good friends.可知表述正确,故答案为T

2题干句意:爱丽丝的生日在夏天。根据Today is Alice’s birthday. It’s very cold outside.可知外面很冷不是夏天,表述不正确,故答案为F

3题干句意:玛丽给爱丽丝一只玩具熊猫。根据Mary gives Alice a nice robot.可知玛丽给了一个很漂亮的机器人不是玩具熊猫,表述不正确,故答案为F

4题干句意:安给了爱丽丝一个漂亮的机器人。根据Ann gives her a toy panda.可知安给了一只玩具熊猫不是一个漂亮的机器人,表述不正确,故答案为F

5题干句意:基蒂给了爱丽丝一顶漂亮的帽子。根据Kitty gives her a hat. It’s warm and nice.可知表述正确,故答案为T

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网