题目内容
【题目】阅读理解,选择正确答案。
In a small village, there is a teacher, a doctor, a driver and a policeman. They are all good friends. What are their names? One is Mike, one is Jack, one is Tom and the other is John. Mike’s, Jack’s and Tom’s children are classmates. John has not any children. He teaches his friends’ children at school. Mike has many hens and he gives the driver and the doctor eggs. Jack’s child goes to school to the doctor’s house. The doctor’s is behind Jack’s.
( )1. The four people live in a small__________.
A. factory B. school C. village D. park
( )2. Are all the four people good friends?
A. Yes, they are
B. No, they aren’t.
C. No, two of them are.
D. No, three of them are
( )3. John is ____, Mike is _______, and Tom is _______.
A. a doctor, a policeman, a driver.
B. a teacher, a policeman, a doctor.
C. A policeman, a teacher, a driver.
D. a driver, a doctor, a teacher.
( )4. Which is right?______
A. Jack’s house is behind the doctor’s
B. Jack gives his friends eggs.
C. Some of their children are in the same class.
D. John hasn’t any children..
( )5. Jack’s child goes to school to______
A. Mike’s house.
B. the teacher’s house.
C. the doctor’s house.
D. John’s house
【答案】1.C 2.A 3.B 4.D 5.C
【解析】
1.本句意思是这四个人住在…?根据短文第一句可知,他们住在一个小村里。故答案为:C。
2.本句意思是这四个人都是好朋友吗?根据短文第一行可知,他们都是好朋友,应该肯定回答。故答案为:A。
3.根据短文推测他们的职业,从句子John has not any children. He teaches his friends’ children at school.推测,John是一名教师。从句子Mike has many hens and he gives the driver and the doctor eggs可知,Mike是一名警察。从句子the doctor’s is behind Jack’s.可知,Jack是一名司机。最后剩下Tom,他就是医生。.故答案为:B。
4.本句意思是哪个是正确的?选项A意思是Jack的家在医生家后面。根据短文最后一句可知,是医生家在Jack家后面,因此错误。选项B意思是Jack给他的朋友鸡蛋。根据短文第四行可知,是Mike给他的朋友鸡蛋,因此错误。选项C意思是他们中的一些孩子在同一个班。根据短文可知,是他们所有的孩子都在同一个班,因此错误。选项D意思是John没有孩子。根据短文第三行可知,他是没有孩子。因此本句正确。故答案为:D。