题目内容

【题目】阅读理解。

It is a rainy day. Little Tom can’t go out. He goes into the kitchen. Mum is at the table. She has got a large album(相册) and some cards. “What are those, Mum?” asks Tom. “They’re postcards,” says Mum. “Collecting postcards is my hobby.” Tom walks into the sitting room. Dad is at the desk. “What are those, Dad?” asks Tom. “This is my stamp collection,” says Dad. “I want to collect something, too.” Tom thinks and goes to his room. He’s got some picture books and some balls. But Tom doesn’t like them. He opens his box. There are lots of model planes in it. Tom feels very happy. “Wow! Now I can collect planes.”

( )1. It’s _______outside.

A. rainy B. windy C. sunny

( )2. Mum has got many _______.

A. stamps B. postcards C. photos

( )3. ________is Dad’s hobby.

A. Collecting postcards B. Watching TV C. Collecting stamps

( )4. Tom has got some _______.

A. balls B. postcards C. stamps

( )5. Tom wants to collect ________.

A. picture books B. planes C. toys cars

【答案】1.A; 2.B; 3.C; 4.A; 5.B

【解析】

1.根据短文第一句话“It is a rainy day.”可知外面在下雨。

2.根据短文前面汤姆和妈妈的对话可知,妈妈喜欢收集明信片,妈妈有很多明信片。

3.根据汤姆和爸爸的对话可知,爸爸说“This is my stamp collection”,爸爸喜欢集邮。

4.根据短文倒数第六句“He’s got some picture books and some balls.”可知汤姆有一些图画书和球。

5.根据短文最后一句话“Now I can collect planes.”可知汤姆开始收集飞机。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网