题目内容

【题目】根据短文将下列句子补充完整。

My grandpa lives in Changsha. He likes sports very much. There’s a very big park near my grandpa’s home. He takes exercise there every day. My uncle works in a bank. The bank is on the right of the park. On the left of the bank, there is a Five-Star Hotel. Behind the park, there’s a shopping centre. My aunt always goes shopping there at weekends. In the shopping centre, there’s a cinema. My cousin and I often go there to see a movie.

1. My grandpa _____________in Changsha.

2. My uncle works in the _______________.

3. The bank is on the ____________of the park.

4. My aunt always __________________shopping there at weekends.

5. ___________________ often go to there to see a movie.

【答案】

1. lives 2. bank 3.right 4.goes 5.My cousin and I.

【解析】

1.从文章第一句话My grandpa lives in Changsha.可以看出第1题:我的爷爷居住在长沙,这里缺少一个动词live,因为我的爷爷是第三人称单数,所以此空应该填 lives.

2.从文章第五句话可知答案。

3.从文章第六句The bank is on the right of the park可以看出银行的具体位置是在公园的右边,所以这里应该填right.

4.从文章倒数第三句话:My aunt always goes shopping there at weekends可以看出在周末的时候My aunt 经常去那里购物, aunt 是第三人称单数,动词要用第三人称单数的形式,go的第三人称单数是goes,所以这里应该填goes.

5.从最后一句话My cousin and I often go there to see a movie.可以看出我堂哥和我经常去那儿看电影,这里缺少主语,所以这里应该填My cousin and I.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

A阅读短文并判断,相符的写T,不相符的写F

It is Saturday afternoon. The students are in the playground. They are talking about their weekends.

Li Mei usually has a busy weekend! On Saturday, she often goes to the park by bus. She likes running there. She often climbs on Saturday. On Sunday, sometimes she does housework after lunch.She can clean the rooms and wash the clothes. Then, in the evening, she often watches cartoons.

Liu Tao usually plays football with his friends at weekends. He sometimes goes to the park with his family. They usually fly a kite and have a picnic there.

( )1 It is Sunday afternoon.

( )2 Li Mei usually has a free weekend!

( )3 Li Mei goes to the park by bus.

( )4 LiuTao usually plays football with his family.

( )5Liu Tao can clean the rooms and wash the clothes.

B)根据短文内容,选择正确答案。

Miss Gao is our teacher. She likes to tell us about her weekends. She usually gets up early on Saturday. She exercises in the garden for about half an hour. Then she has her breakfast. She doesn’t do housework in the morning. She often plays with her dog for about two hours in the park. The dog runs, barks and jumps happily. She has lunch at a small restaurant near her home. She doesn’t take a bus home. She enjoys walking down the street and saying hello to her neighbours. In the afternoon, she cleans her house. She often cooks dinner for herself. Then she watches TV. She enjoys her weekends very much.

( )1 Miss Gao ______________ early and ______________ in the garden on Saturday.

A. get up; exercise B. gets up; exercises C. gets up; exercise

( )2She doesn’t ______________ in the morning.

A. get up B. have breakfast C.do housework

( )3 Who does she play with in the park ?

A. Her neighbours B. Her dog C. Her teacher

( )4 She ______________ in the afternoon.

A. exercises B. cleans her house C. watches TV

( )5 She often ______________ for ______________.

A. walks; her neighbours B. watches TV; herself C. cooks dinner; herself

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网