题目内容
【题目】课外阅读。
猴子和牛
从前,在一条河边,住着猴子和牛。河对面有一棵树,树上结满了果子。
猴子和牛都想吃果子。可是牛只会游泳,不会爬树,所以采不到果子。猴子虽然能采到果子,但不会游泳,所以不敢过河去采果子。
一天,猴子想到一个办法,就对牛说:“牛大哥,你背我过河,我爬上树去采果子。这样我们就能吃到果子了。”
牛认为猴子的办法好,就立刻把猴子背到河对面。到了河对面,猴子很快地爬上果树,采下果子和牛一块儿吃。
这就是互相帮助的好处。
【1】读短文,我会填。
牛会(________),不会(________),猴子会(_________),不会(_________)。
【2】这篇短文告诉我们什么道理?选择正确的答案打上“√”。
(1)猴子非常聪明,会想办法。( )
(2)猴子和牛都吃到了果子。( )
(3)互相帮助对大家都有好处。( )
【答案】
【1】 游泳 爬树 爬树 游泳
【2】(3)√
【解析】
略
【题目】根据表格内容,判断下列句子的正误。
天气 | snowy | sunny | cloudy | rainy | hot | warm | cold |
Beijing | √ | √ | |||||
Sydney | √ | √ | |||||
London | √ | √ | |||||
New York | √ | √ | |||||
Hong Kong | √ | √ |
(1)It's snowy and cold in Beijing.
(2)It's cloudy and cool in Sydney.
(3)It's cloudy and warm in London.
(4)It's rainy and cold in New York.
(5)It's sunny and hot in Hong Kong.
【题目】阅读短文,完成表格。
Good morning. This is the world weather report. It's warm in Beijing today. Children can play football outside. It's cold in New York. And it's snowy. Children can make a snowman. It's cool in Toronto. Children can fly a kite. It's hot in Sydney. Children can swim in the sea.
City(城市) | Weather(天气) | What to do (做什么) |
Beijing | ||
New York | ||
Toronto | ||
Sydney |
【题目】仿写。仿照例文写出一段话,至少五句。
Tom想交一个笔友,下面是他写的一封email,你能仿照着给他回信吗?
Dear pen pal, I'm Tom. I'm a pupil. I live in America. I like swimming and reading. I have a sister. She's Shelly. She's nine years old. She likes collecting stamps. We are in the same school. We often go to school together. Tell me something about you. What's your hobby? Best wishes! From, Tom |
Dear Tom,
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
From,
_______________